Kasper Dolberg deed zondag opnieuw van zich spreken door in het thuisduel van Ajax met NEC (5-0) drie treffers voor zijn rekening te nemen. De pas 19-jarige Deense spits beseft nog niet helemaal hoe snel het met hem gaat.

"Er gebeuren gewoon goede dingen met mij", zei Dolberg met gevoel voor understatement voor de camera van FOX Sports. "Ik realiseer het me soms ook niet helemaal. Maar ik ben wel heel gelukkig hoor."

"Vorig jaar was ook een goed jaar voor mij. Ik speelde goed in de A1. Ik had wel wat blessures, maar ik leerde veel, ook over mijzelf. Dus ik denk dat ik een goede weg aan het bewandelen ben bij Ajax."

Dolberg kwam anderhalf jaar geleden over van Silkeborg IF en heeft in zijn eerste seizoen in de hoofdmacht van de Amsterdammers inmiddels al acht keer het net gevonden in de Eredivisie. De aanvalsleider ligt er niet wakker van dat hij al enkele weken in verband wordt gebracht met de nodige Europese topclubs.

"Als je het goed doet bij Ajax, dan kijken de grote clubs uit Europa mee. Maar ik wil voorlopig bij Ajax blijven en me verder ontwikkelen. Ja, ik wil hier nog lang blijven.''

De kersverse international van Denemarken vond de 1-0 tegen NEC zijn mooiste doelpunt van de middag. "Ik kreeg een bal in de lucht van Lasse Schöne, ik probeerde hem mee te nemen in de zestien en ik schoot. Het was een geweldige pass van Lasse en ik ging gewoon voor de goal."

Bosz

Ajax-trainer Peter Bosz genoot naar eigen zeggen een uurtje van zijn elftal tijdens het duel met de Nijmegenaren. "Het is mooi om te horen dat de ''oehs'' en ''aahs'' weer door het stadion gaan."

Bosz had ook lovende woorden over voor Dolberg. "Ik zie hem iedere dag aan het werk. Maar hij weet toch steeds ook mij weer te verbazen. Vooral die eerste ging er wel heel lekker in. Dat was een fantastische goal.''

"Ik vond dat het hele elftal na balverlies goed druk zette'', vervolgde Bosz. "Zo gunden we NEC weinig adem. Het is jammer dat we er in het laatste half uurtje niet nog eentje in prikken."

"Maar de jongens dachten misschien ook al aan de wedstrijd van donderdag tegen Panathinaikos. We spelen in korte tijd nog acht duels. Ik kan na zo'n uurtje ook niet echt boos op ze worden.''