Voetbal

Ajax zonder Younes en Bazoer tegen NEC

Riechedly Bazoer en Amin Younes moeten het thuisduel van Ajax tegen NEC op zondag missen. Zij zitten vanwege blessures niet bij de wedstrijdselectie.

Bazoer liep zaterdag op de training een lichte knieblessure op, terwijl Younes twee weken geleden in de competitiewedstrijd tegen AZ (2-2) een lieskwetsuur opliep.

Trainer Peter Bosz gaf zaterdag al aan niet te verwachten over Younes te kunnen beschikken. "Ik heb tegen hem gezegd dat hij rustig aan moest doen. Ik weet zelfs niet of hij donderdag in de Europa League tegen Panathinaikos fit is", zei hij toen.

Kasper Dolberg, Hakim Ziyech en Bertrand Traoré maken wel deel uit van de twintigkoppige selectie. Dolberg hield een lichte blessure over aan een interland met Denemarken, terwijl Ziyech en Traoré het de afgelopen tijd rustig aandeden vanwege enkele lichte pijntjes.

Nemanja Gudelj en Anwar El Ghazi ontbreken, omdat zij voorlopig met Jong Ajax meetrainen. Een gesprek tussen Gudelj en Bosz liep vrijdag op niets uit. De Serviër kan zich niet motiveren om op de bank plaats te nemen.

Het duel in de Amsterdam Arena begint zondag om 14.30 uur.

Bekijk de stand en het programma in de Eredivisie

Tip de redactie