Voetbal

MVV-coach Elsen verandert doelstelling niet met verrassende koploper

MVV-trainer Ron Elsen wil na de winst in de Limburgse derby tegen Fortuna Sittard en het veroveren van de koppositie in de Jupiler League niets weten van een mogelijk kampioenschap van de Maastrichtenaren.

Dankzij de 2-3 overwinning in de Zuid-Limburgse clash en het puntenverlies van provinciegenoot VVV-Venlo gaat MVV na veertien wedstrijden alleen aan kop in de Eerste Divisie. Over de titel wordt echter nog niet gerept in De Geusselt, verzekert Elsen.

"Heb jij weleens een ploeg kampioen zien worden in november?", vraagt de 50-jarige oefenmeester zich af voor de camera van FOX Sports. "Wij veranderen onze doelstelling echt niet."

MVV hoopt aan het einde van het seizoen goed voor de dag te komen in de play-offs en zo een gooi te kunnen doen naar promotie richting de Eredivisie. "Het gaat erom dat we er in april-mei bij zijn, een mooie plek veroveren en dan kunnen pieken", aldus de naar eigen zeggen altijd bescheiden Elsen.

Nerveus

In de top van de Jupiler League zit het bovendien allemaal veel te dicht bij elkaar om nu al een balans op te maken, vindt de coach van de Limburgers.

"Wij spelen net als een aantal andere ploegen elke week weer volle bak voor de drie punten. Vooralsnog levert dat een heel mooie klassering op, maar ik denk dat de verschillen heel klein zijn. Nu is een aantal ploegen misschien nerveus, dat is mooi", erkent Elsen.

​"Zoals het nu gaat is heel aardig. Als we hier zouden verliezen, werden we niet nerveus. Als we achtste op de ranglijst zouden staan, zou dat voor deze ploeg ook best aardig zijn. We staan nu eerste, maar dat verandert onze doelstelling niet."

Dat de koppositie uitgerekend met een spectaculaire zege op de uit Sittard werd gepakt maakte het wel extra bijzonder, moet Elsen toegeven. "Een derby winnen is sowieso heel mooi. De stand op de ranglijst maakt het nog mooier."

Bekijk de uitslagen, de stand en het programma in de Jupiler League

Tip de redactie