Voetbal

Ook City-trainer Guardiola in de bres voor 'dronken' Rooney

In navolging van Liverpool-trainer Jürgen Klopp heeft ook Manchester City-manager Josep Guardiola het vrijdag opgenomen voor de bekritiseerde Wayne Rooney.

De aanvaller van Manchester United kwam vorige week in het nieuws doordat hij na de interland Engeland-Schotland in beschonken toestand werd gefotografeerd op een trouwfeest.

De in tabloids gepubliceerde foto's waren voor de Engelse voetbalbond FA aanleiding om donderdag een uitgaansverbod in te stellen voor de spelers van de nationale selectie. Rooney maakte in een verklaring excuses.

"Ik ben zelf international geweest en soms dronk ik. Ik heb het geluk gehad dat daar geen foto's van zijn gemaakt. We zijn allemaal mensen en oud en wijs genoeg om onze verantwoordelijkheid te nemen", aldus Guardiola, die tussen 1992 en 2001 tot 47 interlands kwam namens Spanje.

"Maar ik hou er niet van als mensen zich bemoeien met mijn privéleven, dus ik geef verder geen commentaar op de kwestie rond Rooney. Ik heb veel respect voor zijn carrière."

Mourinho

United-trainer José Mourinho wilde vrijdag niet ingaan op het incident rond Rooney. De Portugees meldde alleen dat de 31-jarige aanvaller fit is voor de wedstrijd van zaterdag tegen Arsenal.

Rooney zou tijdens het feesten een lichte blessure aan zijn knie hebben opgelopen. "Hij heeft de afgelopen dagen voluit getraind en hij wil spelen. Ik ga niet reageren op wat bij de nationale ploeg gebeurt", aldus Mourinho.

De wedstrijd tussen nummer zes United en nummer vier Arsenal begint zaterdagmiddag om 13.30 uur. Guardiola gaat met nummer drie City om 16.00 uur op bezoek bij laagvlieger Crystal Palace.

Bekijk het programma en de stand in de Premier League

Tip de redactie