Makkelie beleeft primeur als video-arbiter bij WK voor clubs

Danny Makkelie is door de wereldvoetbalbond FIFA aangewezen om bij het WK voor clubs van volgende maand in Japan als videoscheidsrechter te fungeren. De KNVB meldde vrijdag de primeur voor de Nederlandse arbiter.

Het is namelijk voor het eerst dat tijdens een internationaal toernooi wordt gewerkt met de videoreferee. Eerder werd er al wel bij andere wedstrijden getest.

"Dit is top. Het eerste wereldtoernooi in het voetbal waar de videoscheidsrechter getest wordt, dat is geweldig om bij te zijn", reageert Makkelie op zijn selectie.

"De KNVB is al jarenlang pionier op het gebied van video-arbitrage, waardoor de Nederlandse scheidsrechters de meeste ervaring hebben als videoscheids."

Makkelie was in Nederland al een paar keer video-arbiter bij wedstrijden in het KNVB-bekertoernooi. In maart van dit jaar werd door wereldvoetbalbond FIFA besloten tot tests met de videoscheidsrechter.

Op 1 september schreef scheidsrechter Björn Kuipers gescheidenis door bij het oefenduel tussen Italië en Frankrijk als eerste arbiter ooit gebruik te maken van het hulpmiddel tijdens een interland.

December

Het WK voor clubs wordt van 8 tot en met 18 december gehouden. Onder meer Real Madrid zal als Champions League-winnaar deelnemen aan het toernooi.

Ook Atletico Nacional uit Colombia, het Zuid-Afrikaanse Mamelodi Sundowns, America uit Mexico en het Nieuw-Zeelandse Auckland City doen mee. De andere deelnemers zijn nog niet bekend.

Overzicht: Belangrijkste wielertransfers

Overzicht: Belangrijkste wielertransfers
Bekijk hier welke wielrenners in het seizoen 2018 voor een andere ploeg zullen rijden.

NUwerk

Tip de redactie