Voetbal

Mourinho vindt dat hij minder respect krijgt dan Wenger

Manchester United-manager José Mourinho heeft in aanloop naar het Premier League-duel met Arsenal gezegd dat zijn collega en rivaal Arsène Wenger meer respect krijgt van de media dan hijzelf.

"We hebben het hier over de twee managers met het beste palmares in de Premier League, we hebben beiden drie titels gewonnen. Zou dat niet moeten betekenen dat we evenveel respect zouden moeten krijgen, zelfs in periodes dat de resultaten wat minder zijn?", aldus Mourinho vrijdag op een persconferentie.

"Ik denk dat meneer Wenger het respect krijgt van jullie allemaal en ik denk dat ik dat niet krijg", zei de Portugees tegen de aanwezige journalisten. "Zeker aangezien mijn laatste Premier League-titel achttien maanden geleden was en niet achttien jaar geleden."

Mourinho verwees daarmee met een kleine overdrijving naar de titeldroogte van Arsenal onder Wenger. Het laatste kampioenschap van de 'Gunners' dateert van 2004, terwijl Mourinho in het seizoen 2014/2015 Chelsea naar de landstitel leidde.

Specialist

Mourinho en Wenger lagen in het verleden regelmatig met elkaar in de clinch. Tweeënhalf jaar geleden noemde de oud-trainer van FC Porto zijn collega op een persconferentie nog een "specialist in falen".

In navolging van Wenger, die donderdag zei dat hij de United-manager zaterdag voor de wedstrijd "natuurlijk" de hand zal schudden, benadrukte Mourinho vrijdag echter dat Manchester United-Arsenal geen duel is tussen de twee managers.

"De resultaten tussen onze ploegen in het verleden doen er niet toe", aldus Mourinho, die in de Premier League nog nooit verloor van Wenger. "Het is mijn team tegen de tegenstander."

Smalling

Mourinho wilde tijdens zijn perspraatje niet ingaan op de vermeende blessure van Chris Smalling. De Portugees haalde twee weken geleden na de wedstrijd tegen Swansea City (1-3 zege) uit naar de mentaliteit van enkele van zijn spelers omdat ze niet met pijntjes wilden spelen, waarmee hij vooral leek te doelen op Smalling en Luke Shaw.

Vorige week meldden Engelse media echter dat Smalling er een paar weken uit zal liggen vanwege een gebroken teen. United heeft die berichten niet bevestigd en Mourinho had vrijdag geen zin om vragen erover te beantwoorden.

"Je kunt niet vragen naar Chris, omdat jullie je bronnen hebben. Bronnen waarin jullie geloven. Jullie schrijven op wat jullie bronnen je vertellen, dat hebben jullie de laatste vijftien dagen gedaan."

"En nu vragen jullie me om te reageren op jullie betrouwbare bronnen. Jullie schreven, praatten, reageerden, bekritiseerden. Ik ga niks zeggen. Jullie maken maar de vette koppen."

Manchester United-Arsenal start zaterdag om 13.30 uur op Old Trafford.

Bekijk het programma, de stand en de uitslagen in de Premier League

Tip de redactie