Voetbal

Van Bronckhorst maakt zich geen zorgen na drie duels zonder zege

Feyenoord-trainer Giovanni van Bronckhorst maakt zich na drie wedstrijden op rij zonder zege in de Eredivisie vooralsnog geen zorgen.

"Het stoort mij niet dat er veel wordt gesproken over de drie duels die wij niet hebben gewonnen. Maar het is duidelijk dat de wedstrijd tegen Go Ahead Eagles (1-0 nederlaag) niet goed was", doelde hij vrijdag bij een persconferentie op het laatste duel van de Rotterdammers voor de interlandperiode.

Van Bronckhorst denkt te weten waar het in Deventer aan ontbrak. "Door vermoeidheid konden wij niet brengen wat wij normaal doen, dan heb je ook tegen Go Ahead moeite."

"Ik ben desondanks trots op hoe wij presteren. Het is zaak om dit vast houden, zodat we aan het einde van de competitie de koploper zijn. Dat telt."

El Ahmadi

Na twee gelijke spelen en een nederlaag gaat Feyenoord zondag tegen PEC Zwolle op zoek naar drie punten. De Rotterdammers kunnen waarschijnlijk weer rekenen op Karim El Ahmadi. De middenvelder kampte de afgelopen weken met een voetblessure.

"Hij heeft vandaag voor het eerst meegedaan aan de groepstraining, hij is fit", zei Van Bronckhorst. "Zijn inzetbaarheid zondag ziet er goed uit."

De trainer prijst zich gelukkig met de mogelijke terugkeer van El Ahmadi. "Hij heeft de afgelopen maanden laten zien dat hij een belangrijke speler voor ons is. Als hij er niet bij is, merk je dat wel. Hij is erg bepalend."

Vilhena

Naast El Ahmadi kan Feyenoord ook weer beschikken over Tony Vilhena, nadat hij tegen Go Ahead Eagles ontbrak na het overlijden van zijn moeder.

"Ik heb dagelijks contact met hem op de club. Ook toen hij bij Oranje zat, sprak ik hem dagelijks om te kijken hoe het met hem was. Het gaat naar omstandigheden goed met hem", zei Van Bronckhorst.

Terwijl op het middenveld de belangrijkste spelers lijken terug te keren, moeten de Rotterdammers door de blessure van Terence Kongolo de komende weken wel gaan schuiven op de linksbackpositie.

"We hebben een brede selectie, zowel Miquel Nelom als Lucas Woudenberg kan de linksbackpositie invullen", aldus Van Bronckhorst.

Feyenoord-PEC Zwolle begint zondag om 16.45 uur in De Kuip. De Rotterdammers zijn nog steeds koploper met een voorsprong van twee punten op Ajax en vier punten op PSV.

Bekijk het programma, de stand en de uitslagen in de Eredivisie

Tip de redactie