Nemanja Gudelj lijkt niet meer terug te keren in de selectie van Ajax. In een gesprek met directeur Edwin van der Sar en trainer Peter Bosz liet hij weten het nog steeds niet mentaal op te kunnen brengen om op de reservebank plaats te nemen.

Gudelj (25) traint daarom tot de winterstop mee met Jong Ajax. Daarna zal de international van Servië waarschijnlijk op zoek gaan naar een nieuwe club.

"Het was geen lang gesprek, omdat hij zei dat hij er nog steeds hetzelfde instaat. Dat staan wij als club ook. Als hij er zo over blijft denken, is er voor hem geen plaats bij Ajax", aldus Bosz vrijdag op een persconferentie.

"Ik heb dit nog nooit meegemaakt met een speler. Gudelj heeft altijd een uitstekende inzet gehad, maar hier verschillen we van mening over. Ik kan hem niet dwingen, ik heb natuurlijk geen pistool."

Bosz ontkent dat hij ooit de toezegging heeft gedaan aan de middenvelder dat hij op speeltijd kan rekenen. "Ik doe spelers geen toezeggingen die ik niet kan waarmaken. Gudelj zei zelf ook dat het er puur om gaat dat hij zelf vindt dat hij moet spelen."

El Ghazi

Een paar dagen voor Gudelj zette Ajax Anwar El Ghazi al uit de selectie. Bosz heeft ook gesproken met de aanvaller.

"Hij heeft daarin zijn excuses aangeboden", aldus de trainer. "We hadden gezegd dat hij tot 1 december met Jong Ajax moet meetrainen en dat blijft zo."

Dolberg

Ajax speelt zondag om 14.30 uur thuis tegen NEC. Kasper Dolberg is waarschijnlijk inzetbaar in dat duel. De 19-jarige spits maakte vrijdag zijn debuut voor Denemarken tegen Kazachstan, maar raakte maandag geblesseerd aan zijn voet op de training van de Deense selectie.

Dolberg ontbrak daardoor dinsdag in het oefenduel met Tsjechië (1-1). Vrijdag trainde hij weer volledig mee met de selectie van Ajax.

Ook Hakim Ziyech en Bertrand Traoré trainden volledig mee met de selectie. Zij hielden tijdens de interlandperiode rust vanwege lichte blessures. Vaclav Cerney is ook inzetbaar. De Tsjech is hersteld van een hamstringblessure.

Amin Younes ontbreekt zeer waarschijnlijk bij Ajax tegen NEC. De aanvaller kampt met een liesblessure. "Hij is een groot vraagteken en heeft individueel getraind. Ik heb tegen hem gezegd dat hij rustig aan moest doen. Ik weet zelfs niet of hij donderdag in de Europa League tegen Panathinaikos fit is."

Bekijk de stand en het programma in de Eredivisie