Voetbal

Zoet, Pröpper en Siem de Jong in PSV-selectie voor duel met Willem II

PSV-trainer Phillip Cocu kan zaterdag in het uitduel met Willem II beschikken over keeper Jeroen Zoet en middenvelders Siem de Jong en Davy Pröpper.

Voor aanvaller Jürgen Locadia en middenvelders Andres Guardado en Jorrit Hendrix komt de wedstrijd in Tilburg nog te vroeg, meldt Cocu vrijdag op een persconferentie.

Zoet en De Jong speelden niet meer voor PSV sinds het Champions League-duel met Bayern München half oktober (4-1 nederlaag).

Pröpper moest twee weken geleden in de thuiswedstrijd tegen FC Twente (1-1) al na een klein uur spelen naar de kant met een knieblessure en moest daardoor afzeggen voor de interlands van het Nederlands elftal tegen België en Luxemburg.

Guardado blesseerde zich vorige week vrijdag in de interland van Mexico tegen de Verenigde Staten aan een hamstring en moet vermoedelijk enkele weken toekijken. Jorrit Hendrix en Locadia liggen er al langere tijd uit.

"Locadia doet bijna alles mee op de training, maar is nog niet voor honderd procent ingestroomd", aldus Cocu. "Het gaat wel echt de goede kant op." Hendrix traint nog niet mee met de groep.

Mexico

PSV verspeelde zes punten in de laatste vijf competitiewedstrijden. De landskampioen heeft een achterstand van vier punten op de koploper Feyenoord en Cocu benadrukt daarom het belang van de komende wedstrijden.

"We staan aan de vooravond van een belangrijke serie", zegt de trainer. "Eén die ons een goede uitgangspositie voor na de winterstop moet opleveren, zodat we in 2017 om de titel kunnen strijden."

Cocu wil niets weten van onderschatting voor Willem II, de huidige nummer zeventien van de Eredivisie.

"Wij hebben het al een aantal jaar op rij lastig in Tilburg. Het is een derby, dat leeft toch. We moeten echt vol aan de bak om een goed resultaat te boeken. Bovendien zal hen er alles aan gelegen zijn om te stunten, want ik denk dat zij misschien ook iets meer van het seizoen verwacht hadden."

Willem II-PSV begint zaterdagavond om 19.45 uur.

Bekijk de uitslagen, het programma en de stand van de Eredivisie

Lees meer over:
Tip de redactie