Voetbal

Robbie Keane (36) vertrekt na vijf jaar bij Los Angeles Galaxy

Robbie Keane laat Los Angeles Galaxy na vijf jaar achter zich. Het is de derde grote naam binnen een week die bekend maakt de Major League Soccer te verlaten.

In navolging van Frank Lampard en Steven Gerrard gaat ook Keane zijn huidige verbintenis niet verlengen in de Verenigde Staten. "Het was een ongelofelijke ervaring, ik heb van elke seconde bij LA Galaxy genoten", zegt hij op de site van de club.

Door de uitschakeling van de Galaxy in de play-offs door Colorado Rapids heeft de Ier zijn laatste wedstrijd voor de ploeg uit LA al gespeeld.

De 36-jarige aanvaller kwam in 2011 over van Tottenham Hotspur. In vijf seizoenen in de MLS maakte hij 92 competitiedoelpunten en leverde hij 51 assists af. "Ik voel me nog steeds fit en nu ik mijn interlandloopbaan vaarwel heb gezegd, wil ik me focussen op nog één nieuwe uitdaging."

In augustus kondigde Keane aan te stoppen als international van Ierland. Met 145 interlands is hij Iers recordinternational en met 67 doelpunten is hij topscorer aller tijden.

Toekomst

Naast LA Galaxy en Tottenham Hotspur speelde de spits onder meer voor Internazionale, Liverpool en Celtic.

Hij gaat nu de aanbiedingen die hij heeft in overweging nemen en zal naar eigen zeggen spoedig met een mededeling over het vervolg van zijn carrière komen.

Overzicht: Belangrijkste wielertransfers

Overzicht: Belangrijkste wielertransfers
Bekijk hier welke wielrenners in het seizoen 2018 voor een andere ploeg zullen rijden.

NUwerk

Tip de redactie