Voetbal

Eenhoorn opvolger van Gerbrands als commissaris Eredivisie CV

Robert Eenhoorn is donderdag aangesteld als lid van de raad van commissarissen van de Eredivisie. De oud-honkballer is de opvolger van de opgestapte Toon Gerbands.

De 46-jarige Eenhoorn is benoemd voor een periode van drie jaar. De Eredivisie CV behartigt de belangen van de achttien clubs op het hoogste niveau. Eenhoorn krijgt ook zitting in de rvc van Eredivisie Media en Marketing (EMM) dat de tv-rechten van de Eredivisie beheert.

De Rotterdammer is sinds 2014 directeur algemene zaken van AZ. "Er liggen in de Eredivisie grote en interessante uitdagingen te wachten bijvoorbeeld op het gebied van de competitieopzet, de positie van de Eredivisieclubs in het Europese voetbal en het verhogen van de sportieve kwaliteit", zegt Eenhoorn.

"Ik ben verguld met de unanieme steun van mijn collega’s en ga mijn best doen om er samen met de clubs, rvc en directie een succes van te maken."

Gerbrands

Gerbrands vertrok medio oktober omdat er volgens de algemeen directeur van PSV "politieke spelletjes gespeeld worden binnen de organisatie".

Ook rvc-voorzitter Henk Kivits legde in oktober zijn functie bij de Eredvisie CV neer. Die positie blijft vacant totdat de uitkomsten van het onderzoek naar governance en besluitvorming in het voetbal is afgerond.

De opdracht hiervoor zal worden verstrekt vanuit het bondsbestuur van de KNVB en de verwachting is dat de uitkomsten in het voorjaar van 2017 duidelijk worden. 

Behalve Eenhoorn zit ook Feyenoord-directeur Eric Gudde in de rvc van de Eredivisie. De dagelijkse leiding is in handen van Jacco Swart en Alex Tielbeke.

Lees meer over:

Overzicht: Belangrijkste wielertransfers

Overzicht: Belangrijkste wielertransfers
Bekijk hier welke wielrenners in het seizoen 2018 voor een andere ploeg zullen rijden.

NUwerk

Tip de redactie