Voetbal

Wenger schudt zaterdag 'natuurlijk' de hand van Mourinho

Zaterdag gaat Arsène Wenger met zijn Arsenal op bezoek bij het Manchester United van zijn rivaal José Mourinho. De Fransman wil echter niet te veel aandacht aan de onderlinge twist besteden en richt zich vooral op de Premier League-kraker.

De managers van beide teams lagen in het verleden regelmatig met elkaar in de clinch. Hoewel Mourinho voorheen olie op het vuur gooide, is Wenger van plan zich niet uit de tent te laten lokken door de Portugees.

"Ik denk niet dat ik onze relatie hoef te omschrijven", zei de Franse coach donderdag op zijn persconferentie. "Hij vecht voor zijn team en ik voor het mijne. Het is geen wedstrijd tegen alleen een trainer, maar tegen een heel elftal."

Wenger zal voor de wedstrijd zijn Portugese collega 'gewoon' de hand schudden. "Natuurlijk ga ik dat doen, ik respecteer het ritueel dat voor de Premier League zo belangrijk is."

Rashford

Het is nog onzeker of Wenger een beroep kan doen op Alexis Sanchez. Vrijdag wordt bepaald of hij inzetbaar is tegen United. Hector Bellerin is er sowieso niet bij. De rechtsback is door een enkelblessure vier weken uit de roulatie.

Bij de thuisploeg ontbreekt Zlatan Ibrahimovic vanwege een schorsing. Dat betekent dat zijn plek in de spits vermoedelijk wordt ingenomen door Marcus Rashford.

Wenger bewaart geen goede herinneringen aan de 19-jarige spits. "Laten we vorig jaar niet vergeten, hij heeft ons de nek toen omgedraaid." Mede door twee doelpunten en een assist van de debuterende Engelsman verloor Arsenal met 3-2.

De Londenaren, die twee punten minder hebben dan koploper Liverpool, bezetten momenteel de vierde plaats. De 'Red Devils' staan zesde, met zes punten minder dan hun aanstaande tegenstander.

Manchester United-Arsenal start zaterdag om 13.30 uur op Old Trafford.

Bekijk het programma, de stand en de uitslagen in de Premier League

Overzicht: Belangrijkste wielertransfers

Overzicht: Belangrijkste wielertransfers
Bekijk hier welke wielrenners in het seizoen 2018 voor een andere ploeg zullen rijden.

NUwerk

Tip de redactie