Voetbal

Bolivia vecht puntenaftrek in WK-kwalificatiereeks aan bij FIFA

Bolivia vecht bij de FIFA het verlies van de vier punten aan in de Zuid-Amerikaanse kwalificatiereeks voor het WK van 2018.

De wereldvoetbalbond strafte begin deze maand de Bolivianen met twee reglementaire nederlagen van 3-0 tegen Chili en Peru omdat ploeg de niet-speelgerechtigde Nelson Cabrera had opgesteld.

Volgens de FIFA mag Cabrera alleen voor Paraguay uitkomen. Hij deed echter mee bij Bolivia in de twee wedstrijden in september. Bolivia won met 2-0 van Peru en hield Chili op 0-0.

De bond van Bolivia is vooral boos op de FIFA, omdat de mondiale bond de straf vrijwel meteen oplegde zonder onderzoek te doen.

"Peru en Chili profiteren nu van punten die ze niet op sportieve gronden hebben verdiend, terwijl andere deelnemende landen ook nadeel ondervinden. Dat vergroot alleen maar de oneerlijkheid van de beslissing'', aldus een verklaring van de Boliviaanse bond.

Vooral Chili profiteerde van de straf voor Bolivia. Het land passeerde dankzij de twee gratis verkregen punten Argentiniƫ op de ranglijst.

Overzicht: Belangrijkste wielertransfers

Overzicht: Belangrijkste wielertransfers
Bekijk hier welke wielrenners in het seizoen 2018 voor een andere ploeg zullen rijden.

NUwerk

Tip de redactie