Voetbal

Captain Roetgering trots op voetbalsters FC Twente ondanks uitschakeling

Aanvoerder Maud Roetgering is ondanks de uitschakeling met de voetbalsters van FC Twente in de Champions League trots op het spel dat haar ploeg heeft laten zien.

FC Barcelona was woensdag in de Grolsch Veste in de achtste finales met 0-4 te sterk. De heenwedstrijd in Spanje was al in een 1-0 overwinning voor Barcelona geëindigd.

Desondanks houdt Roetgering een goed gevoel over aan de dubbele confrontatie met de Spaanse topploeg. "Omdat we dit keer meer weerstand hebben kunnen bieden dan vorig seizoen", zegt ze tegen Tubantia.

Vorig jaar was Barcelona in de achtste finales eveneens over twee wedstrijden te sterk voor FC Twente. Toen verloor de ploeg uit Enschede beide duels met 1-0.

''Natuurlijk is het frustrerend dat zij de kansen wel afmaken, maar we weten gewoon dat dit Barcelona dodelijk effectief kan zijn. Vorige week waren ze dat niet en bleven we in leven, maar nu waren bijna al hun kansen raak", aldus Roetgering.

Kampioen

Halverwege keek FC Twente in de Grolsch Veste ondanks goed spel tegen een 0-2 achterstand aan. In de tweede helft nam Barcelona verder afstand.

"Ik denk dat we zeker een stap verder zijn nu. We verliezen wel met grotere cijfers, maar we konden nu wel ons eigen spel spelen. Nu moeten we zorgen dat we weer kampioen worden. Dan kunnen we hier volgend jaar weer staan", kijkt Roetgering vast vooruit.

In de competitie staat FC Twente na negen wedstrijd tweede met 22 punten. De achterstand op koploper Ajax is drie punten.

Overzicht: Belangrijkste wielertransfers

Overzicht: Belangrijkste wielertransfers
Bekijk hier welke wielrenners in het seizoen 2018 voor een andere ploeg zullen rijden.

NUwerk

Tip de redactie