Voetbal

Voetbalsters FC Barcelona schakelen FC Twente uit in Champions League

De voetbalsters van FC Twente hebben woensdagavond ook de returnwedstrijd in de achtste finales van de Champions League verloren van FC Barcelona. In de Grolsch Veste gingen de Tukkers kansloos onderuit met 0-4.

Een week geleden verloor Twente de heenwedstrijd al met 1-0. In Enschede speelde de kampioen van Nederland aanvallend en creëerde vooral in de eerste helft genoeg kansen.

Desondanks tekende Barcelona al snel voor de openingstreffer. Marta Torrejón kopte in de 18e minuut vanuit een hoekschop knap binnen. Niet veel later breidde Andressa Alves in de 37e minuut de score uit.

In de tweede helft was Renate Jansen, hersteld van een enkelblessure, dichtbij een doelpunt maar haar inzet werd gekeerd door keepster Sandra Paños. Bárbara Latorre scoorde vervolgens in de 79e minuut voor Barcelona met een kopbal. Koko Ange N'Guessan tekende voor de 0-4.

FC Twente plaatste zich voor de laatste zestien door Sparta Praag over twee wedstrijden te verslaan.

Twente en Barcelona speelden vorig seizoen in de achtste finales van de Champions League ook al tegen elkaar. De Catalanen wonnen toen zowel uit als thuis met 1-0.

Lees meer over:
Tip de redactie