Voetbal

Rooney verontschuldigt zich bij bondscoach Southgate voor 'ongepaste foto’s'

Wayne Rooney heeft woensdag bij bondscoach Gareth Southgate zijn excuses aangeboden voor 'ongepast gedrag' daags na het WK-kwalificatieduel van afgelopen vrijdag met Schotland (3-0).

De 31-jarige aanvaller van Manchester United, die tegen de Schotten in de basis stond, zou zaterdag in een spelershotel in Watford een feestje hebben gevierd bij een besloten bruiloft. Dat deed hij nadat alle andere spelers al waren vertrokken naar hun hotelkamers.

Dagblad The Sun publiceerde maandag het verhaal en de foto's van de bewuste avond. Zo zou Rooney 'te dronken zijn geweest om nog op zijn benen te staan' en pas aan het eind het feest hebben verlaten. Dinsdag speelde Engeland nog een oefeninterland tegen Spanje (2-2), waar Rooney buiten de selectie werd gelaten.

In een verklaring zegt een woordvoerder dat de Engelsman zijn excuses aanbiedt voor de foto’s, die 'ongepast zijn voor iemand in zijn positie'. Naast excuses aan bondscoach Gareth Southgate zegt Rooney ook sorry tegen 'alle jonge fans' voor het geven van een slecht voorbeeld.

Mourinho

Manchester United-trainer José Mourinho reageerde op zijn beurt furieus op de Engelse voetbalbond, die het volgens de Portugees nooit had mogen toelaten om de selectie feest te laten vieren. 

De FA maakte zich in eerste instantie niet druk over het voorval. "De spelers waren vrij en hoefden zich pas op zondag weer te melden", reageerde een woordvoerder.

De Engelse voetbalbond overweegt desondanks om de vrijheid van internationals in te perken. Ook doet de FA nogmaals een beroep op staf en selectie van het nationale elftal om zich te allen tijde goed te gedragen.

Overzicht: Belangrijkste wielertransfers

Overzicht: Belangrijkste wielertransfers
Bekijk hier welke wielrenners in het seizoen 2018 voor een andere ploeg zullen rijden.

NUwerk

Tip de redactie