Voetbal

De Kruijff volgt Hoekman op als technisch manager NEC

NEC heeft na twee maanden een opvolger gevonden voor Danny Hoekman. Edwin de Kruijff is per direct aangesteld als de nieuwe technisch manager van de Nijmegenaren.

De 46-jarige De Kruijff heeft een contract tot het einde van het huidige seizoen getekend in De Goffert, meldt NEC woensdag op de site van de club.

De voormalig aanvaller was de afgelopen acht seizoenen hoofd scouting en manager spelerszaken van FC Utrecht. Daarvoor werkte hij als zaakwaarnemer bij spelersvakbond VVCS.

"Met Edwin halen we iemand binnen onze organisatie met veel ervaring en een groot netwerk binnen de voetbalwereld", zegt algemeen directeur Bart van Ingen van NEC.

"Hij heeft bij de VVCS jarenlang spelers persoonlijk begeleid en geholpen met contractbesprekingen en bemiddeling. Bij FC Utrecht heeft hij aan de andere kant van de tafel gezeten en ruimschoots ervaring opgedaan met de aansturing van een voetbalorganisatie en het doen van transfers."

De Kruijff kijkt zelf erg uit naar zijn nieuwe baan. "Ik ben ontzettend blij met de kans om NEC een stap verder te helpen waarbij de focus natuurlijk ligt op de sportieve doelstelling: handhaving."

Hoekman

NEC nam begin september na slechts twee maanden afscheid van Hoekman als technisch manager. De oud-speler van de club zou hebben gebotst met Futuralis, een extern bedrijf dat de Nijmegenaren de afgelopen jaren adviseerde op het gebied van het spelersbeleid.

Futuralis en NEC gingen eind september uit elkaar.

Hoekman blijft wel verbonden aan NEC. Hij zal gaan functioneren als extern technisch adviseur van de directie, zo is woensdag bekendgemaakt.

NEC staat na twaalf Eredivisiewedstrijden op de dertiende plaats met twaalf punten. Zondag gaat de ploeg van de Duitse trainer Peter Hyballa op bezoek bij Ajax.

Bekijk het programma en de stand in de Eredivisie

Lees meer over:
Tip de redactie