Voetbal

FC Groningen boekt recordomzet door Europees avontuur

FC Groningen heeft in het seizoen 2015/2016 mede door het Europese avontuur 3,5 miljoen euro winst geboekt.

De omzet was 22,1 miljoen euro, zo meldt FC Groningen woensdag op de site van de club. Dat is een clubrecord en een stijging van een kleine 24 procent ten opzichte van het seizoen 2014/2015, toen de winst uitkwam op 1,4 miljoen euro.

De omzetstijging is voor een groot deel te danken aan het feit dat bekerwinnaar van 2015 vorig seizoen zes wedstrijden mocht spelen in de Europa League. Dat leverde ongeveer 5 miljoen euro op.

"Het is goed te constateren dat we voor het vierde opeenvolgende jaar ons financiële resultaat hebben weten te verbeteren", aldus algemeen directeur Hans Nijland.

"We mogen daarbij echter niet uit het oog verliezen dat deze gezonde cijfers voor een belangrijk deel te danken zijn aan de gevolgen van onze bekerwinst in mei 2015. De spin-off daarvan, zoals rechtstreeks kwalificatie voor de groepsfase van de Europa League, heeft mede geleid tot deze mooie omzetcijfers."

FC Groningen eindigde in de vorige jaargang als zevende in de Eredivisie. De club werd als titelverdediger al in de derde van de KNVB-beker uitgeschakeld. In de Europa League was de groepsfase het eindstation.

Bekijk het programma, de uitslagen en de stand in de Eredivisie

Lees meer over:

Overzicht: Belangrijkste wielertransfers

Overzicht: Belangrijkste wielertransfers
Bekijk hier welke wielrenners in het seizoen 2018 voor een andere ploeg zullen rijden.

NUwerk

Tip de redactie