Voetbal

Bazoer beslist in winterstop over toekomst bij Ajax

Riechedly Bazoer gaat in de winterstop bekijken of hij wil vertrekken bij Ajax. De talentvolle middenvelder komt dit seizoen onder trainer Peter Bosz amper aan spelen toe.

Dinsdagavond kon Bazoer weer eens speelminuten maken. Met Jong Oranje speelde hij met 1-1 gelijk tegen Jong Portugal.

"Iedereen weet hoe het gaat bij Ajax, dan is het fijn als je even weg bent, je koppie leeg kan maken en een wedstrijd kan spelen", zegt Bazoer tegen de NOS.

"Ik heb al eerder gezegd dat ik me nu gewoon focus op Ajax. Maar ik wil natuurlijk spelen. Ik heb meerdere malen met de trainer gesproken. Daarbij legt hij zijn keuze uit en geef ik mijn mening."

"De meningen zijn verdeeld. Het is even wachten tot 18 december, dan is het winterstop en ga ik kijken wat er gaat gebeuren."

Wachten

Na de 4-1 nederlaag tegen FK Rostov in de play-offs voor de Champions League komt Bazoer nauwelijks nog in actie bij Ajax. Sinds eind augustus mocht de geboren Utrechter tweemaal invallen in de competitie en speelde hij twee bekerwedstrijden.

"Voor mijn gevoel train ik hard en goed. Het is wachten op mijn kans. Dat duurt nu wel te lang", vindt Bazoer.

"Ik ben jong en heb potentie. Dat heb ik laten zien onder trainer Frank de Boer. Het is wel belangrijk om wedstrijden te spelen."

"Ik heb zes interlands achter mijn naam staan en loop al drie jaar mee in de Eredivisie. In de winterstop ga ik kijken wat het beste is voor mij."

De naam van Bazoer wordt in verband gebracht met clubs uit Italië en Spanje. In januari van dit jaar accepteerde Ajax een bod van ruim 25 miljoen euro van Napoli, maar Bazoer zelf verkoos een langer verblijf in Amsterdam.

"Iedereen heeft natuurlijk een droom", aldus Bazoer dinsdagavond. "Voor mij is het een droom om in Spanje te voetballen, zeker weten."

Tip de redactie