Voetbal

Jong Oranje speelt in oefenduel gelijk tegen Portugese beloften

Jong Oranje heeft het kalenderjaar 2016 afgesloten met een gelijkspel. De Nederlandse beloften speelden in Doetinchem gelijk tegen de leeftijdsgenoten van Portugal.

Richairo Zivkovic maakte vanaf elf meter de openingstreffer van Iuri Medeiros ongedaan en bepaalde de eindstand zo op 1-1 op de Vijverberg.

Naast Zivkovic hadden ook onder anderen Riechedly Bazoer, Jaïro Riedewald en Wesley Hoedt basisplaatsen gekregen van Art Langeler. De interim-bondscoach gunde in zijn laatste wedstrijd met het oog op de toekomst ook speeltijd aan een jongere generatie.

Portugal had na een halfuur spelen de leiding genomen in Doetinchem. Medeiros plaatste een vrije trap achter doelman Hidde Jurjus. Vijf minuten later was het echter al weer gelijk via spits Zivkovic.

Linksback Thomas Ouwejan kwam het zestienmetergebied binnen en werd neergelegd door een Portugese verdediger, waarop de Belgische scheidsrechter Jonathan Lardot naar de stip wees. Zivkovic faalde niet: 1-1.

EK

Jong Oranje slaagde er onlangs niet in zich te plaatsen voor het EK onder-21 van komende zomer. Tegenstander Portugal wist zich wel, ongeslagen, te kwalificeren en gebruikte de vriendschappelijke ontmoeting als voorbereiding op het toernooi in Polen.

Langeler werd in september op interim-basis aangesteld als opvolger van Fred Grim, die aan de slag ging als assistent van Danny Blind bij het grote Oranje. De hoofd jeugdopleiding van PSV speelde gelijk tegen Turkije (0-0) en won van Cyprus (1-4), maar dat bleek niet genoeg voor een EK-ticket.

De oud-coach van PEC Zwolle combineerde beide functies, maar gaat nu weer volledig aan de slag bij PSV. Komende zomer loopt zijn contract in Eindhoven af.

Lees meer over:
Tip de redactie