Ontslag De Boer was onvermijdelijk volgens technisch directeur Inter

Het ontslag van Frank de Boer bij Internazionale was onvermijdelijk volgens technisch directeur Piero Ausilio. De teleurstellende resultaten maakten een langer verblijf in Milaan onmogelijk voor de Nederlandse coach.

"In voetbal, en in Italië in het bijzonder, tellen alleen de resultaten. Als Inter meer dan vijftig procent van de wedstrijden verliest, als team geen ontwikkeling doormaakt en de resultaten achterwege blijven, dan is het lastig om met elkaar door te gaan", verklaart Ausilio bij Premium Sport.

Toch houdt hij De Boer niet alleen verantwoordelijk voor de matige seizoenstart van de 'Nerazzurri'. "Het is geen kwestie van schuld. Als iets niet werkt, zoals in dit geval, dan is dat de fout van iedereen", aldus de Italiaan.

​"Vergeet ook niet dat we een project waren gestart met Roberto Mancini, maar die vertrok. We moesten halverwege augustus halsoverkop een beslissing nemen en iedereen stond toen achter de keus voor De Boer, we geloofden dat hij de juiste persoon was. Hij werkte hard en was serieus, professioneel en een voorbeeld. Ik heb er geen spijt van."

Uiteindelijk werden de zeven nederlagen in zijn eerste veertien wedstrijden De Boer al na drie maanden fataal. Inter stond op dat moment twaalfde in de Serie A en onderaan in de groepsfase van de Europa League.

Champions League

Een week na het ontslag van De Boer werd hij opgevolgd door Stefano Pioli. "Een unaniem besluit", stelt Ausilio. "Wij hadden het gevoel dat hij de aangewezen persoon is om een nieuwe weg in te slaan. Hij moet voor de ommekeer zorgen. We hebben één doel: terugkeren in de Champions League."

Pioli is al de negende trainer van Inter sinds de Champions League-winst van 2010 onder José Mourinho. Voor De Boer en Mancini zwaaiden ook Rafael Benitez, Leonardo, Gian Piero Gasperini, Claudio Ranieri, Andrea Stramaccioni en Walter Mazzarri de scepter in Milaan.

Aanstaande zondagavond coacht de Italiaan zijn eerste wedstrijd voor Inter, uitgerekend de immer beladen stadsderby tegen AC Milan.

Bekijk het programma, de uitslagen en de stand in de Serie A

Lees meer over:

Overzicht: Belangrijkste wielertransfers

Overzicht: Belangrijkste wielertransfers
Bekijk hier welke wielrenners in het seizoen 2018 voor een andere ploeg zullen rijden.

NUwerk

Tip de redactie