Voetbal

Karsdorp op weg terug bij Feyenoord, Hahn klaar voor rentree

Rick Karsdorp hoopt zondag gewoon mee te kunnen spelen in de thuiswedstrijd van Feyenoord bij PEC Zwolle. De rechtsback meldde zich af voor het Nederlands elftal vanwege een liesblessure.

Karsdorp deed maandag weer mee met de groepstraining van de koploper van de Eredivisie.

Ook Renato Tapia was van de partij. De middenvelder keerde vroeger dan verwacht terug uit Peru. Hij kreeg in de WK-kwalificatiewedstrijd tegen Paraguay geel en liep zo tegen een schorsing aan.

Coach Giovanni van Bronckhorst kan ook weer een beroep doen op doelman Warner Hahn. De keeper is weer hersteld van de kruisbandblessure die hij op 18 januari opliep bij een wedstrijd van het tweede elftal.

"Ik ben weer helemaal fit", zegt Hahn tegen Feyenoord TV. "Ik ben vrijdag nog in het ziekenhuis geweest en ook daar waren ze tevreden. Alles zag er goed uit."

Rentree

Hahn maakt op 29 november zijn rentree. Feyenoord 2 speelt dan in Engeland tegen Chelsea 2 in de groepsfase van de Premier League International Cup. 

Kenneth Vermeer, in principe de eerste keeper van Feyenoord, is nog niet hersteld van een zware achillespeesblessure. De oud-Ajacied, die begin juli een operatie onderging, kan pas na de winterstop zijn rentree maken.

De Australiër Brad Jones (34) is door de absentie van Vermeer en Hahn vooralsnog eerste keus bij de titelkandidaat.

Overzicht: Belangrijkste wielertransfers

Overzicht: Belangrijkste wielertransfers
Bekijk hier welke wielrenners in het seizoen 2018 voor een andere ploeg zullen rijden.

NUwerk

Tip de redactie