Voetbal

Duitse bondscoach Löw 'geraakt' door ontmoeting met paus

De Duitse bondscoach Joachim Löw was maandag diep onder de indruk van een ontmoeting met paus Franciscus in Vaticaanstad.

"Het was heel bijzonder, de paus heeft ons allemaal geraakt'', zei Löw, die met zijn selectie na het WK-kwalificatieduel met San Marino twee dagen in Rome had gebivakkeerd, tegen persbureau DPA.

Na de audiëntie in Vaticaanstad vloog de 'Mannschaft' naar Milaan, waar Italië dinsdag de tegenstander is in een oefeninterland.

"Overwinningen in het voetbal zijn altijd overwinningen van de ploeg'', had de paus, een groot voetballiefhebber uit Argentinië, volgens Löw gezegd. "Uw 'Mannschaft' bezit deze kwaliteit als geen ander. Daarbij zijn zeges in topsport niet alleen afhankelijk van een grote mate van discipline, maar ook van verantwoordelijkheid en respect voor elkaar.''

De paus ontving uit handen van enkele Duitse internationals een gesigneerd shirt met het opschrift: 'Voetbal verbindt ons'.

De paus zag zijn land in 2014 de WK-finale verliezen van de Duitsers. Hij is erelid van het Argentijnse San Lorenzo de Almagro, maar ook van de Duitse club 1860 München.

Lees meer over:
Tip de redactie