Voetbal

Pröpper en Siem de Jong hervatten training bij PSV

Davy Pröpper en Siem de Jong hebben maandag na blessures weer meegetraind bij PSV. Feyenoord heeft Rick Karsdorp weer terug.

Pröpper raakte anderhalve week geleden geblesseerd aan zijn knie in het duel met FC Twente en moest afzeggen voor de interlands van het Nederlands elftal tegen België en Luxemburg. Hij trainde maandag nog wel apart van de groep.

De Jong, die wel met de groep meetrainde, kwam voor het laatst op 19 oktober in actie tegen Bayern München. De middenvelder moest daarna rust nemen vanwege problemen aan een kuit.

Jeroen Zoet, Jürgen Locadia en Luciano Narsingh trainen al langer weer met de groep mee. Het trio is hersteld van blessures die hen enige tijd aan de kant hield.

Guardado

De terugkeer van Pröpper en De Jong is goed nieuws voor PSV-trainer Phillip Cocu, al weet hij nog niet of het duo zaterdag al kan spelen tegen Willem II.

"Siem heeft nu voor het eerst als neutrale man in het positiespel meegedaan", aldus Cocu tegen Voetbal International. "Zaterdag spelen zou dan wel heel snel zijn."

"Met Davy gaat ook wel goed. Het was voor hem nog net te vroeg om in te stromen maar dat gaat misschien deze week nog wel gebeuren. Maar of zaterdag haalbaar is...'

Het middenveld is het zorgenkindje voor Cocu. Andres Guardado blesseerde zich vrijdag in de interland van Mexico tegen de Verenigde Staten aan een hamstring en moet vermoedelijk enkele weken toekijken. Jorrit Hendrix ligt er al langere tijd uit.

PSV hervat de competitie zaterdag om 19.45 uur met een uitwedstrijd tegen Willem II. Vier dagen later gaat de ploeg in de Champions League op bezoek bij Atletico Madrid.

Feyenoord

Bij Feyenoord sloot Karsdorp op de maandagtraining weer aan bij de groep. De rechtsback hield liesklachten over aan het duel met Go Ahead Eagles (1-0 nederlaag) van ruim een week geleden en meldde zich daarom af voor het Nederlands elftal.

Karim El Ahmadi trainde nog niet mee bij de Rotterdammers, die het zondag thuis opnemen tegen PEC Zwolle. De middenvelder miste door een voetblessure de wedstrijden tegen Zorya Luhansk (1-1) en Go Ahead Eagles.

Bekijk de stand en het programma in de Eredivisie

Lees meer over:
Tip de redactie