Voetbal

'Heb nog nooit tegen zo'n goede ploeg als België gespeeld'

De Estse bondscoach Martin Reim was zondag na de 8-1 nederlaag van zijn ploeg tegen België in de WK-kwalificatie zeer lovend over de 'Rode Duivels'.

"We wisten dat België een heel goede ploeg heeft. Ik denk zelfs dat ik in mijn trainerscarrière nog nooit tegen zo'n goede ploeg heb gespeeld", aldus Reim na de afstraffing in het Koning Boudewijnstadion in Brussel. 

De Belgen leidden bij rust met 3-1 en liepen in het laatste halfuur uit naar een monsterscore. Het elftal van Roberto Martinez zette zo zijn indrukwekkende WK-kwalificatiereeks voort. Eerder won de ploeg al met 0-3 van Cyprus, met 4-0 van Bosnië-Herzegovina en met 0-6 van Gibraltar.

"België heeft snelheid en kwaliteit, het was te veel voor mijn spelers", zei Reim. "We wilden druk zetten op hun verdedigers, maar zijn daar niet in geslaagd."

"Misschien heb ik wel enkele tactische fouten gemaakt, maar dat is gepraat achteraf. We hebben het geprobeerd, maar hadden niet de kwaliteit om vaker te scoren of beter te verdedigen. Dit komt heel hard aan."

Gaspedaal

De Belgische bondscoach Martinez bleef vrij kalm na de nieuwe monsterscore van zijn ploeg. "Estland speelde moedig en wilde zelf druk zetten. Je weet dat als je hun enthousiasme en intensiteit niet volgt, je het jezelf moeilijk maakt", zei de Spanjaard tegen Sporza.

"Onze prestatie was echt goed vandaag en ik ben ook blij dat we het gaspedaal bleven indrukken. Acht doelpunten maken is tegen elke tegenstander moeilijk."

Een opvallend moment tijdens de wedstrijd was de invalbeurt van Timmy Simons, die zaterdag werd opgeroepen omdat er zeven blessures waren. De oud-PSV'er werd met 39 jaar, 11 maanden en 2 dagen de oudste speler ooit in het shirt van België.

"Ik moet toegeven dat het heel mooi en onverwacht was toen de bondscoach me zaterdag belde", stelde Simons, die nu 94 interlands achter zijn naam heeft staan.

"Ik heb al lang geleden afscheid genomen van de nationale ploeg, maar dit is toch een van mijn mooiste momenten. Het is een blijk van waardering."

Bekijk de uitslagen en de standen in de WK-kwalificatie

Tip de redactie