Voetbal

Dzeko snapt niets van rode kaart na omlaag trekken broek tegenstander

Edin Dzeko snapt niets van de rode kaart die hij zondag kreeg in het WK-kwalificatieduel met Griekenland (1-1). De Bosnische aanvaller trok de broek van tegenstander Sokratis Papastathhopoulos omlaag en ontving van de scheidsrechter zijn tweede gele kaart.

"Ik kreeg voor niets een rode kaart. Ik weet niet waarom. De scheidsrechter zei dat ik het opstootje begon, maar ik was de enige die op de grond lag. Hoe kon ik dan begonnen zijn?", vroeg de huidige topscorer van de Serie A zich af tegenover ESPN.

Dzeko raakte verwikkeld in een duel met de Griek Sokratis Papastathopoulos. De Bosniër trok de broek van zijn opponent naar beneden, waardoor Papasthatopoulos in zijn onderbroek stond en er een opstootje ontstond.

Na het incident kreeg zowel Dzeko, Papasthatopoulos als Senad Lulic een gele kaart van scheidsrechter Jonas Eriksson. Voor Dzeko betekende het zijn tweede keer geel.

De speler van AS Roma werd terwijl hij van het velf afliep ook nog geraakt door een voorwerp uit het publiek in Piraeus. De spits hield er een bebloed oor aan over. "Ik bedank de fans voor de ongastvrijheid en kan niet wachten om ze weer te zien als we thuis spelen in Zenica", zei Dzeko.

Griekenland staat na vier duels tweede in groep H van de WK-kwalificatie. Bosnië heeft drie punten minder en staat op de derde plek.

Bekijk de stand en de uitlsagen in de WK-kwalificatie

Tip de redactie