Voetbal

Brenet vindt dat penalty Luxemburg onterecht was

Joshua Brenet vindt dat zijn actie zondag vlak voor rust van het WK-kwalificatieduel met Luxemburg (1-3 winst) niet met een strafschop bestraft had mogen worden. Er leek desondanks weinig aan te merken op de beslissing van arbiter Taylor.

De rechtsback van Oranje liep zijn directe tegenstander Daniel Da Mota in de rug. De Luxemburger ging net binnen het strafschopgebied naar de grond na licht contact.

"Ik dacht meteen dat het buiten het strafschopgebied gebeurde. Daarnaast was het volgens mij geen overtreding", aldus Brenet, die Maxime Chanot de penalty zag benutten.

"Mijn tegenstander deed het slim. Hij stopte en viel voorover na een lichte botsing. Ik vroeg nog aan de scheidsrechter wat er aan de hand was en die zei dat ik getrokken zou hebben. Maar dat was zeker niet zo. Raar dat hij een penalty gaf."

Herpakken

Voor de 22-jarige Brenet was het moment extra pijnlijk omdat hij in Stade Josy Barthel voor het eerst in de basis stond van Oranje.

"Het was klote. Aan de andere kant kon ik me herpakken omdat ik voelde dat het onterecht was. Bovendien kregen we aardig wat kansen."

"Qua spel was het misschien niet goed wat we lieten zien, maar omdat we wel vaak dicht bij een goal waren dacht ik constant dat we zouden gaan winnen. Dat is gebeurd. We hebben drie punten en dat was het doel. Ik ga met een goed gevoel terug naar PSV."

Bekijk de uitslagen en de stand in de WK-kwalificatie

Lees meer over:
Tip de redactie