Voetbal

Daum hekelt Roemeense fans na vuurwerk richting Lewandowski

Bondscoach Christoph Daum heeft geen goed woord over voor de supporters van Roemenië. De Duitser zag vrijdag lijdzaam toe hoe de Poolse tegenstander Robert Lewandowski door vuurwerk werd geraakt in het verloren WK-kwalificatieduel.

Na een klein uur spelen ontplofte een stuk vuurwerk in de nabijheid van de spits van Bayern München, die vervolgens naar de grond ging en zich moest laten behandelen.

"Dit soort groepen misbruikt het voetbal", brieste Daum volgens de Duitse krant Rheinische Post. "We weten dat dit probleem bestaat in de voormalige Oostbloklanden. We willen de dialoog wel aangaan, maar krijgen daarvoor geen steun vanuit de politiek."

Lewandowski zelf liet zich echter niet van de wijs brengen door het incident. De Poolse aanvoerder hervatte de wedstrijd en leidde zijn land met twee treffers in de slotfase naar een 0-3 overwinning in Boekarest.

De 28-jarige aanvaller vierde na afloop uitbundig feest met zijn teamgenoten na het veroveren van de koppositie in kwalificatiegroep E, maar liet zich niet zien voor de camera's. Hij deed wel van zich spreken op zijn Facebook-pagina: "Voor jullie, Polen."

Opstappen

Ook op de tribunes en buiten het stadion waren er problemen met de rivaliserende supportersgroepen. Nog voor de wedstrijd werden al twaalf Poolse fans gearresteerd en in het stadion bestookten beide partijen elkaar met vuurwerk.

Roemenië riskeert een flinke straf van de UEFA vanwege het voorval in de Arena Nationala. Het team van Daum staat na vier duels vierde in de poule, achter Polen, Montenegro en Denemarken.

Daum wil echter van geen wijken weten. "Polen is natuurlijk een maatje te groot voor ons", beaamde de ervaren Duitser. "Wij vechten voor de tweede plek en ik peins niet over opstappen."

Bekijk de uitslagen, het programma en de standen in de WK-kwalificatie

Overzicht: Belangrijkste wielertransfers

Overzicht: Belangrijkste wielertransfers
Bekijk hier welke wielrenners in het seizoen 2018 voor een andere ploeg zullen rijden.

NUwerk

Tip de redactie