Voetbal

Engelsen willen Southgate graag aanhouden als bondscoach

Als het aan Engelse spelers en media ligt, blijft Gareth Southgate ook na de oefeninterland tegen Spanje op dinsdag bondscoach van Engeland.

De 46-jarige voormalig verdediger nam na het vertrek van Sam Allardyce de nationale ploeg tijdelijk onder zijn hoede. In principe is de wedstrijd tegen Spanje zijn laatste.

"Ik vind het geweldig om bondscoach te zijn, maar het is uiteindelijk niet aan mij", zei de Engelsman na de gewonnen WK-kwalificatiewedstrijd tegen Schotland (3-0) van vrijdag. Engeland gaat daardoor aan de leiding in Groep F.

Engelse kranten als Daily Mirror, The Telegraph en The Times openden zaterdag dan ook met de boodschap dat Southgate wat hen betreft aan mag blijven. Hij volgde eind september Allardyce op, die na een smeergeldaffaire vertrok.

Vertrouwen

Ook binnen de spelersgroep geniet Southgate vertrouwen, erkende captain Wayne Rooney. "Hij heeft gedaan wat hij moest doen. Ik ben er zeker van dat hij de belangrijkste gegadigde is. Zoals ik het zie, ligt hij op poleposition."

Southgate zelf zegt even wat tijd nodig te hebben om alles te laten bezinken. "Ik moet er even tussenuit. Ik heb erg genoten, maar dit is een mooi moment voor iedereen om even na te denken. De FA mag nu bepalen wat er gebeurt."

De bond heeft daar alle tijd voor. Engeland speelt pas eind maart de volgende wedstrijd, als de WK-kwalificatieinterland tegen Litouwen op het programma staat.

Bekijk de uitslagen, het programma en de stand in de WK-kwalificatie

Tip de redactie