Voetbal

Dost kijkt uit naar samenwerking met Robben tegen Luxemburg

Bas Dost kijkt ernaar uit om zondag in het WK-kwalificatieduel van het Nederlands elftal met Luxemburg weer samen te spelen met Arjen Robben, die hersteld is van een blessure.

Dost zelf krijgt bij afwezigheid van de geblesseerde Vincent Janssen een kans in de spits bij Oranje.

"Deze kans komt onverwacht, maar ook dat is de voetballerij. Als iemand wegvalt, moet je er staan", zei de 27-jarige Dost vrijdag na de training in Alkmaar. "En als je de kans krijgt, moet je die grijpen ook. Dat wil ik doen."

De spits van Sporting Portugal moet het normaal gesproken hebben van invalbeurten. Slechts één keer begon Dost in de basis, vorig jaar tegen Wales. Samen met Robben verzorgde hij toen de hele Nederlandse productie (2-3).

"Grappig dat we zondag precies een jaar later weer samen aan de aftrap staan. Robben is een speler van de buitencategorie, we zijn blij dat hij er weer bij is. Met hem erbij wordt het makkelijker voetballen. Arjen is altijd aanspeelbaar en ziet de ruimtes. Ik heb heel veel zin in zondag."

Heracles

Dost heeft Janssen voor zich in Oranje, maar de spits van Tottenham Hotspur liep woensdag tegen België (1-1) een hersenschudding op.

"Zo kan het lopen. Normaal mag ik 25 tot dertig minuten invallen, nu ga ik starten. Ik zit niet meer bij Heracles Almelo of sc Heerenveen, maar bij het Nederlands elftal. Als je daarin een kans krijgt, moet je die pakken", aldus Dost.

"Ik ga er alles aan doen om tegen Luxemburg lekker te spelen en doelpunten te maken. We hebben genoeg kwaliteiten om van ze te winnen. We zijn het ook aan onze stand verplicht om dat te doen."

Het Nederlands elftal vliegt zaterdag naar Luxemburg, waar het 's avonds traint in het Stade Josy Barthel. De wedstrijd begint zondag om 18.00 uur.

Lees meer over:

Overzicht: Belangrijkste wielertransfers

Overzicht: Belangrijkste wielertransfers
Bekijk hier welke wielrenners in het seizoen 2018 voor een andere ploeg zullen rijden.

NUwerk

Tip de redactie