Robben laat in toekomst wellicht vaker oefeninterlands schieten

Arjen Robben overweegt om in de toekomst vaker oefeninterlands van het Nederlands elftal over te slaan. De aanvaller van Bayern München vindt dat zijn fitheid voorop staat.

Woensdag liet Robben het oefenduel van Oranje met België in de Amsterdam Arena (1-1) schieten om zich volledig te kunnen richten op het treffen met Luxemburg van zondag in de WK-kwalificatie.

"Mijn enige doelstelling is om tot de winterstop fit te blijven. De volgende interlands zijn pas in maart, zo ver kan ik niet vooruit kijken. Maar ik moet altijd goed kijken wat voor mij fysiek gezien het juiste is", aldus de 32-jarige Robben, die in zijn loopbaan veel blessureleed kent.

"Ik ben er zes maanden uit geweest, dan moet je het goed opbouwen. Ik ben nog niet waar ik wil zijn, maar wel op de goede weg. Daar moet ik slim mee omgaan. Het gaat alleen om kwalificatie voor het WK, in oefenwedstrijden valt niets te winnen."

De blessuregevoelige aanvaller miste sinds zijn debuut bij Oranje in 2003 meer dan de helft van alle interlands door blessures.

Luxemburg

De aanvoerder van het Nederlands elftal is op en top gemotiveerd om zich tegen Luxemburg te laten zien bij zijn rentree.

"Het gaat in de eerste plaats om winnen, klaar uit. Maar ik ben wel van mening dat we daarheen moeten gaan met als instelling: erop en erover", zei Robben vrijdag na de training in Alkmaar. "Knallen met z'n allen."

Robben weet dat onderschatting van 'voetbaldwerg' Luxemburg op de loer ligt, maar hij gaat uit van eigen kracht. "Natuurlijk moet je altijd respect hebben voor je tegenstander, maar we moeten ze niet groter maken dan ze zijn. Het klinkt misschien gek, maar ik vind dat we op voorhand niet tevreden mogen zijn met 1-0 of 2-0."

"We moeten met elkaar een heel intensieve wedstrijd spelen, die gasten niet op adem laten komen. Dan kunnen we daar een goede overwinning boeken."

De wedstrijd tussen Luxemburg en Nederland begint zondag om 18.00 uur in het Stade Josy Barthel.

Lees meer over:
Tip de redactie