PSV wil de Spaanse justitie geen namen verstrekken van eigen supporters die in maart rond het uitduel van de club tegen Atlético Madrid muntjes naar bedelaars gooiden. Dat zegt directeur Toon Gerbrands in het Eindhovens Dagblad

Volgens de de topman van de club heeft het geen zin de zaak weer op te rakelen omdat de Spaanse autoriteiten veel te lang hebben gewacht om actie te ondernemen.

Het gedrag van de fans rond het duel in de Champions League leidde internationaal tot verontwaardigde reacties. De supporters vernederden bedelaars door ze geld toe te werpen. De club kreeg halverwege oktober via het Openbaar Ministerie een rechtshulpverzoek uit Spanje om met namen van fans over de brug te komen.

De club is boos dat er nu pas actie wordt ondernomen.

PSV-fans kleineren bedelaars
PSV-fans kleineren bedelaars

Verbazing

"Wij hebben iedereen maandenlang in de gelegenheid gesteld om bij ons informatie in te winnen", zegt Gerbrands in het Eindhovens Dagblad. "Tot onze eigen verbazing hoorden we vanaf maart niets en stonden we er bij het onderzoek en de sanctionering compleet alleen voor. Wij hebben onze verantwoordelijkheid genomen en de gang van zaken direct op alle mogelijke manieren afgekeurd."

Er zijn volgens de PSV-baas stevige gesprekken met de betrokkenen gevoerd en straffen uitgedeeld in de vorm van lange stadionverboden. "Het is niet opportuun om nu ineens de zaak te heropenen en betrokkenen nog een keer te straffen."

Principezaak

Op 23 november spelen de Eindhovenaren in de Champions League opnieuw een wedstrijd tegen Atlético Madrid in de Spaanse hoofdstad. Gerbrands zegt echter niet bang te zijn voor de eventuele gevolgen van de weigering om mee te werken met de Spaanse justitie. "Wat er met met mij zou kunnen gebeuren? Dat weet ik oprecht niet. Als ik straks bij de grens in Spanje ondervraagd moet worden, dan moet dat maar", aldus Gerbrands.

Voor de Eindhovens club heeft dit niks meer met een juridisch verhaal te maken, maar is het een principezaak geworden. ''Bij PSV hebben we werkelijk alles gedaan wat we moesten doen en we zijn klaar met deze kwestie."