Brazilië heeft donderdag in Belo Horizonte aartsrivaal Argentinië met 3-0 verslagen in het kwalificatieduel voor het WK van 2018 in Rusland. De goals werden gemaakt door Philippe Coutinho, Neymar en Paulinho.

Argentinië moet zich door het verlies zorgen gaan maken om plaatsing voor het WK. Het Zuid-Amerikaanse land staat nu zesde in de poule.

Enkel de eerste vier plaatsen geven rechtstreeks toegang tot het hoofdtoernooi. Het team dat vijfde eindigt moet play-offs spelen om plaatsing af te dwingen.

Brazilië staat momenteel eerste in de groep met 24 punten uit elf duels. De Argentijnen hebben 16 punten.

Argentinië, dat al drie WK-kwalificatieduels op rij niet gewonnen had, kwam in de 25e minuut op achterstand door een fraai afstandschot van Coutinho.

Neymar

De ploeg van bondscoach Edgardo Bauza, met Lionel Messi en Gonzalo Higuain in de basis, ging daarna op jacht naar de gelijkmaker. Vlak voor rust was het echter Neymar die de voorsprong van de thuisploeg verdubbelde met zijn vijftigste treffer voor Brazilië.

De deceptie werd compleet voor Argentinië toen Paulinho in de 58e minuut de eindstand bepaalde op 3-0. De Argentijnen hebben nog zeven duels om te voorkomen dat het WK voor het eerst sinds 1970 gemist wordt. Dinsdag wacht een thuisduel met Colombia.

Colombia - Chili 

Het WK-kwalificatieduel tussen Colombia en Chili leverde geen winnaar op. De wedstrijd in Barranquilla eindigde zonder doelpunten.

Bij Colombia speelde PSV-verdediger Santiago Arias de hele wedstrijd en maakte spits Radamel Falcao zijn rentree. Aan de kant van de Chilenen ontbrak sterspeler Alexis Sanchez door een blessure.

In de kwalificatiegroep van de Zuid-Amerikaanse bond CONMEBOL is Colombia na elf wedstrijden de nummer drie met achttien punten. Chili heeft een punt minder en staat vijfde.

Er werden nog drie wedstrijden gespeeld. Venezuela won thuis van Bolivia met 5-0. Josef Martinez scoorde drie keer voor de thuisploeg. 

Paraguay verloor met 1-4 van Peru en Uruguay versterkt zijn tweede plek door winst op Ecuador (2-1).

De eerste vier landen in de groep van tien plaatsen zich rechtstreeks voor het WK van 2018 in Rusland. De uiteindelijke nummer vijf strijdt in een play-off om deelname aan het eindtoernooi.

Bekijk het programma en de standen in de WK-kwalificatiereeks