Stefano Pioli, de opvolger van Frank de Boer bij Internazionale, barst van de ambitie. De 51-jarige Italiaan liet donderdag bij zijn presentatie weten zich met de club dit seizoen te willen kwalificeren voor de Champions League.

Inter staat na twaalf duels op een teleurstellende negende plaats in de Serie A en is in de groepsfase van de Europa League al zo goed als uitgeschakeld, maar dat zegt Pioli niets.

"Ik zou heel gelukkig zijn als we de Champions League bereiken", aldus de oud-trainer van onder meer Bologna en Lazio. "Het wordt niet makkelijk, maar het kan."

Sinds het ontslag van De Boer vorige week verloor Inter in de Europa League tegen Southampton (2-1), maar boekte het een thuisoverwinning tegen Crotone (3-0). De club uit Milaan heeft dertien punten achterstand op koploper Juventus.

De derde plek in de Serie A geeft recht op deelname aan de voorronde van de Champions League. Momenteel bezet AC Milan die plek met acht punten meer dan de aartsrivaal.

De twee ploegen uit Milaan treffen elkaar 20 november bij het debuut van Pioli als trainer van Inter. "Ik wil een elftal zien dat met het hart speel", aldus de Italiaan.

Samuel

Pioli heeft een goede eerste indruk van de ploeg die hij in Milaan tot zijn beschikking heeft. "De spelers zijn strijdlustig en laten zien dat ze professioneel zijn. Ze willen de situatie omdraaien. Inter komt op het perfecte moment in mijn loopbaan."

Naast Pioli voegt ook Walter Samuel zich bij de technische staf van Inter. De 38-jarige oud-verdediger, die tussen 2005 en 2014 voor Inter uitkwam en na vorig seizoen zijn loopbaan beëindigde, werd door Pioli zelf benaderd.

"Dat heb ik hem zelf gevraagd. Hij is een bescheiden persoon die uitstraalt waar Inter voor staat. We moeten vooruit kijken en gefocust zijn. Ik weet zeker dat we tot grote dingen in staat zijn."

Bekijk het programma, de stand en de uitslagen in de Serie A