Bart Ramselaar hoopt dat er na zijn korte debuut woensdag tegen België (1-1) meer speeltijd gaat volgen in Oranje. De middenvelder van PSV viel in de Arena in de 89e minuut in.

"De volgende stap is om een hele wedstrijd te spelen, of in ieder geval een flink deel. Maar dit is wel een mooi begin. Ik ben er trots op dat ik op mijn twintigste al mijn debuut heb mogen maken in Oranje", aldus Ramselaar, die in die paar minuten woensdag een paar keer aan de bal kwam.

"Ik heb zelfs nog een dribbel kunnen maken. Dat voelde goed. Het is weer een hoogtepunt, nadat ik onlangs ook al mocht debuteren in de Champions League met PSV."

De geboren Amersfoorter beseft dat het hard gaat met zijn loopbaan. Vorig seizoen veroverde hij bij FC Utrecht pas een vaste basisplaats in de Eredivisie.

"Ik hoor de laatste maanden vaak dat het snel en goed gaat. Maar ik ben een nuchtere jongen, ik blijf met beide benen op de grond en doe er alles aan om de stijgende lijn door te zetten. Alleen dan blijf ik namelijk bij Oranje. Het mag niet bij een interland blijven."

Samenvatting Nederland-België
Samenvatting Nederland-België

Haasje

Na afloop van zijn eerste interland kreeg Ramselaar uit handen van Hans van Breukelen het traditionele 'haasje'. De technisch directeur van de KNVB heeft net als hij een verleden bij FC Utrecht.

"Dat haalde Van Breukelen ook nog aan. Hij vertelde dat hij me heeft zien debuteren bij FC Utrecht en me gevolgd heeft. Het waren mooie woorden, al moest ik het allemaal vooral zien als een begin. En zo zie ik het ook."

"Ik heb zelf ook nog wat gezegd, maar niet te veel. Volgens mij moet ik nog een speech geven van een minuut, vanwege mijn debuut. Ik moest nog wat overlaten."