Jan Vertonghen heeft geen al te best gevoel overgehouden aan de interland van België tegen Nederland. De verdediger veroorzaakte een strafschop en had zo een aandeel in het gelijkspel (1-1).

De 29-jarige Belg noemde het optreden van de Belgen "teleurstellend". "Dat geldt zowel voor het resultaat als de manier waarop."

Vertonghen keerde voor het eerst terug in de Amsterdam Arena sinds hij in 2012 Ajax verruilde voor Tottenham Hotspur. Hij vergreep zich vlak voor rust aan Jeremain Lens, waarna de bal op de stip ging. Davy Klaassen schoot Oranje vervolgens op voorsprong. 

"Het was jammer dat dit gebeurde", zei de Belg tegen Het Nieuwsblad. "De scheids kan de strafschop zeker geven. Het zag er niet goed uit. Gelukkig was het maar een vriendschappelijke wedstrijd."

Samenvatting Nederland-België
Samenvatting Nederland-België

Vanuit Belgische hoek was er sowieso veel kritiek op de defensie, waar Vincent Kompany ontbrak omdat hij vlak voor de aftrap geblesseerd raakte. Vertonghen snapt wel waarom niet alles soepel liep achterin. "Het schuiven met nieuwe jongens en het nieuwe systeem vergde wat aanpassing."

"Vooral de kwaliteit van de passing liet te wensen over, al had dat niks te maken met dat experiment. Misschien zaten we onbewust al met die belangrijke kwalificatiewedstrijd van zondag in ons hoofd." België speelt dan tegen Estland.