Rafael van der Vaart vindt het "jammer" dat bondscoach Danny Blind geen beroep meer doet op spelers als Klaas-Jan Huntelaar en Robin van Persie.

Blind geeft de voorkeur aan jongere spitsen als Vincent Janssen, Bas Dost en Luuk de Jong. Zowel Huntelaar als Van Persie, allebei 33, speelde tijdens de dramatisch verlopen kwalificatiereeks voor het EK de laatste interland.

Van der Vaart kwam zelf voor het laatst in 2013 uit voor Oranje. Tegenwoordig speelt de 33-jarige middenvelder voor het Deense FC Midtjylland. Zelf snapt de oud-Ajacied dat hij niet meer in beeld is bij Blind.

"Ik vind het jammer", zei Van der Vaart woensdag bij FOX Sports. "Kijk, ik heb geen recht van spreken, want ik heb weinig gespeeld. Maar Van Persie en Huntelaar, waarom zou je die afschrijven? Zij zijn altijd beter dan wat er nu speelt."

Van de 'oude garde' van Oranje zijn feitelijk alleen nog Arjen Robben en Wesley Sneijder over, al staat ook doelman Maarten Stekelenburg de laatste tijd weer onder de lat en speelde Stijn Schaars tegen België voor het eerst in jaren weer mee.

Bekijk de stand, het programma en de uitslagen in de WK-kwalificatie