Joshua Brenet is trots dat hij woensdag tegen België (1-1) zijn debuut mocht maken bij Oranje, al baalt hij er ook van dat hij in de tweede helft een goede kans onbenut liet.

"Ik ben toch een beetje teleurgesteld door die kans. Ik had hem er graag ingeschoten, want dan was mijn debuut helemaal top geweest", aldus de 22-jarige Brenet, die in de rust in de Arena in het veld kwam voor Davy Klaassen.

De verdediger van PSV creëerde zijn kans een kwartier voor tijd zelf. Hij stoomde op, omspeelde Laurent Ciman en had vrij doortocht richting het doel van keeper Simon Mignolet.

Brenet schiet net naast na solo vanaf eigen helft
Brenet schiet net naast na solo vanaf eigen helft

"Ik had misschien nog verder door kunnen lopen, maar schoot maar gewoon. Helaas was het net naast. Jammer."

"Maar verder denk ik dat het wel goed gegaan is. Het was een jongensdroom en die uit is gekomen. Ik zweef nog een beetje, al moet ik nog van de bondscoach horen of hij ook tevreden is."

Brenet 'aan het zweven' na debuut voor Oranje
Brenet 'aan het zweven' na debuut voor Oranje

Champions League

Voor Brenet is het naar eigen zeggen "grappig" om juist onder Danny Blind te debuteren. Een jaar geleden zei hij nog openlijk dat Blind een voorkeur voor spelers van Ajax had. Toen de rechtsback zich deze week in Noordwijk meldde werd dat voorval uitgesproken.

"Ja, er is natuurlijk wel het een en ander gebeurd tussen ons. Maar goed, dat is nu wel uit de wereld. Ik ben heel blij dat ik onder deze bondscoach mijn debuut heb mogen maken. Het was prachtig."

"Gelukkig had ik vooraf weinig spanning. Ik benaderde het ongeveer hetzelfde als een Champions League-wedstrijd met PSV. En dat pakte denk ik goed uit. Maar ik ben er nog lang niet. Ik wil nog veel vaker meedoen in Oranje."

Samenvatting Nederland-België
Samenvatting Nederland-België