Stijn Schaars vreest dat hij de WK-kwalificatiewedstrijd van zondag tegen Luxemburg moet laten schieten. De 32-jarige middenvelder viel woensdag in de oefeninterland tegen België (1-1) al na een kwartier uit.

"Mijn rechterkuit liep helemaal vol. Hij werd keihard, alsof er een steen in zat", aldus Schaars, die afgelopen vrijdag ook al niet goed uit het duel van zijn club sc Heerenveen bij Sparta was gekomen.

"Na Sparta had ik last van mijn linkerenkel. Ik kon twee dagen niet normaal lopen, maar het Nederlands elftal zeg je niet zomaar af. Ik heb er alles aan gedaan om deze wedstrijd te halen. En dat is gelukt."

Schaars vermoedt echter dat hij daarbij teveel van zijn lichaam gevraagd heeft. “Ik heb nooit spierblessures. Mijn lichaam zei nu: dit gaat niet langer. We gaan donderdag onderzoeken wat er precies aan de hand is. Ik denk niet dat het ernstig is, maar als mijn enkel én mijn kuit niet top zijn dan is het wellicht verstandiger om aan de langere termijn te denken. Zondag komt dan te vroeg."

Samenvatting Nederland-België
Samenvatting Nederland-België

Ongelukkige avond

Door zijn blessure liep de rentree van Schaars uit op een teleurstelling, nadat hij bijna drie jaar had moeten wachten op speeltijd in Oranje. "Natuurlijk baal ik hiervan. De bondscoach had al gezegd dat hij me graag aan het werk wilde zien en dit was een ideaal moment. Jammer dat het zo snel afgelopen was."

Overigens was Schaars niet de enige speler die geblesseerd uitviel. Ook Vincent Janssen en Jeremain Lens kwamen niet schadevrij uit de strijd en moeten het duel met Luxemburg sowieso missen. "Wat dat betreft was dit gewoon een hele ongelukkige avond voor ons", besefte Schaars.

De WK-kwalificatiewedstrijd in en tegen Luxemburg begint zondag om 18.00 uur.

Sneijder: 'We hebben zege uit handen laten glippen'
Sneijder: 'We hebben zege uit handen laten glippen'