Wesley Sneijder viert woensdagavond weer een jubileum in het Nederlands elftal. De 32-jarige spelmaker speelt tegen België zijn 125e interland.

Sneijder is hard op weg om Edwin van der Sar af te lossen als recordinternational in Oranje. De oud-doelman kwam tot 130 'caps'.

Sneijder debuteerde op 30 april 2003 tegen Portugal. Als aandenken voor zijn 125e wedstrijd in Oranje krijgt de geboren Utrechter een gouden schaal van de KNVB.

Sneijder hoopt volgend jaar augustus in de WK-kwalificatiewedstrijd tegen Frankrijk het record van Van der Sar te evenaren.

Afscheid

De KNVB nam voorafgaand aan de oefeninterland afscheid van John Heitinga en Joris Mathijsen. De twee verdedigers, die jarenlang het centrale duo bij Oranje vormden, hebben hun voetbalcarrière al beëindigd.

Heitinga (32) en Mathijsen (36) kregen uit handen van technisch directeur Hans van Breukelen van de KNVB een zilveren schaal waarin al hun interlands staan gegraveerd.

''Twee iconen van het Nederlandse voetbal, we willen jullie als Oranjesupporters ontzettend bedanken voor wat jullie voor ons hebben betekend'', zei Van Breukelen. ''Heitinga 87 interlands, Mathijsen 84 interlands, samen vormden jullie 58 keer een sterk centrum in Oranje.''