Coach Adrian Viveash van Chelsea onder-23 verwacht dat Marco van Ginkel in de komende transferperiode in januari wederom op huurbasis zal vertrekken bij de Londense club.

"Marco moet wedstrijdfit worden en zich klaarmaken voor januari, wanneer hij op zoek zal gaan naar een vertrek op huurbasis", aldus Viveash op een persconferentie.

De 23-jarige Van Ginkel is bij het tweede elftal van Chelsea bezig aan het laatste deel van zijn herstel van een slepende blessure. De Nederlander maakte anderhalve week geleden zijn eerste officiële minuten nadat hij enkele maanden rust had genomen omdat hij al enige tijd last had van irritatie aan zijn knie.

Dinsdagavond speelde Van Ginkel wederom mee met Chelsea onder-23 in het duel om de Checkatrade Trophy met Oxford United (1-1, winst na strafschoppen). De middenvelder raakte in de eerste helft de paal en miste één van de 34 penalty's, een recordaantal in het Engelse voetbal.

"Marco traint nu al een aantal weken met ons mee en zal dat de komende tijd ook blijven doen om weer wedstrijdfit te worden", zei Viveash. "Als hij een aantal maanden geleden niet een injectie in zijn knie had gekregen, dan had hij nu al ergens op huurbasis gespeeld."

PSV

Van Ginkel speelde in de tweede helft van vorig seizoen op huurbasis voor PSV, dat hem ook afgelopen zomer weer graag tijdelijk had overgenomen van Chelsea.

De zesvoudig international zegde de Eindhovenaren echter af, omdat hij zich wilde focussen op het herstel van zijn knieblessure.

Chelsea nam Van Ginkel in 2013 voor ongeveer 10 miljoen over van Vitesse, maar de geboren Amersfoorter speelde maar twee Premier League-duels voor de 'Blues'.

In het seizoen 2014/2015 vertrok hij op huurbasis naar AC Milan en vorig seizoen speelde hij voor de winterstop voor Stoke City en na de winterstop voor PSV.