Het Braziliaanse elftal wil donderdag in de WK-kwalificatiewedstrijd tegen Argentinië niet alleen een tik uitdelen aan hun aartsrivaal, maar ook een nationaal voetbaltrauma uitwissen.

Ruim twee jaar na de grootste afstraffing in de WK-geschiedenis van Brazilië keert de nationale ploeg voor het eerst terug naar Belo Horizonte. In het Mineirao-stadion, waar 'de Goddelijke Kanaries' in 2014 met 7-1 van Duitsland verloren, wacht in de nacht van donderdag op vrijdag Argentinië met sterspeler Lionel Messi.

"Het is een litteken dat blijvend is", aldus middenvelder Renato Augusto over de pijnlijke halve finale. "Maar we kunnen nu voor een goed resultaat zorgen."

Slechts zeven spelers van de huidige Braziliaanse selectie waren erbij toen het land twee jaar geleden een ongekend pak slaag kreeg van de Duitsers. Van hen stonden Marcelo en Fernandinho in de basis en mochten Paulinho en Willian invallen.

"Een overwinning zou de pijn wat verzachten", stelde Augusto. "We hebben hierover gesproken tijdens de Olympische Spelen en nu is het weer een onderwerp omdat de wedstrijd in het Mineirao gespeeld wordt. Maar we moeten naar de toekomst kijken en niet naar het verleden."

Tijdens de Olympische Spelen afgelopen zomer kon Brazilië een klein beetje wraak nemen op de Duitsers. De Brazilianen grepen het goud in Rio de Janeiro door Duitsland te verslaan in de finale.

Messi

In de Zuid-Amerikaanse kwalificatiezone gaat Brazilië aan de leiding in de groep van tien landen. Argentinië staat met nog acht duels te gaan slechts op de zesde plek.

De beste vier landen plaatsen zich direct voor het WK 2018 in Rusland, de nummer vijf speelt een play-off tegen een land uit Oceanië.

De 'Seleção' kan de grote rivaal daardoor nog dieper in de problemen drukken, maar de Braziliaanse spelers weten ook dat Argentinië weer over een fitte Messi kan beschikken.

De vedette van FC Barcelona miste vorige maand de kwalificatiewedstrijden tegen Peru en Paraguay door een liesblessure.

Respect

"We hebben geen angst voor Messi, maar wel heel veel respect", zei de Braziliaanse aanvoerder Dani Alves op een persconferentie.

De rechtsback van Juventus speelde bij Barcelona jarenlang samen met de Argentijnse sterspeler. "Het is een bijzondere voetballer, de grootste van zijn tijdperk", aldus Alves, die tegen Argentinië zijn 99ste interland gaat spelen.

"Messi is met niemand te vergelijken, hij is bijna perfect. Buiten het veld is hij een heel normaal persoon. Ik ben blij dat ik hem en zijn familie heb leren kennen."

De wedstrijd tussen Brazilië en Argentinië begint in de nacht van donderdag op vrijdag om 00.45 uur Nederlandse tijd.