Joey Barton en Rangers FC hebben na lang onderling overleg besloten uit elkaar te gaan. De Engelse middenvelder lag al geruime tijd overhoop met de Schotse club.

Na voortdurende onderhandelingen over een ontslagvergoeding zouden beide partijen eindelijk een akkoord bereikt hebben, melden bronnen aan Sky Sports. Het bericht is nog niet bevestigd door Rangers.

Barton tekende afgelopen zomer een contract op Ibrox Park, maar raakte in september in opspraak na een opstootje met ploeggenoot Andy Halliday op de training na de verloren Old Firm tegen aartsrivaal Celtic (5-1).

De oud-speler van onder meer Manchester City bood daarvoor zijn excuses aan en erkende dat hij te ver was gegaan, maar werd wel geschorst door Rangers. Sinds afgelopen woensdag was de 34-jarige Barton weer welkom op het trainingsveld, maar hij was sinds donderdag al niet meer op komen dagen vanwege stress.

In oktober kwam Barton nogmaals onder vuur te liggen toen bekend werd dat hij zich van juli tot september schuldig had gemaakt aan het gokken op 44 wedstrijden, wat verboden is voor profvoetballers.

'Enfant terrible' Barton tekende in mei een tweejarig contract in Glasgow. De eenmalig international van Engeland speelde eerder ook voor Burnley, Olympique Marseille, Queens Park Rangers en Newcastle United.