Roberto Martinez van België moet het woensdag in de 'Derby der Lage Landen' stellen zonder Marouane Fellaini, zo bevestigt de bondscoach van de 'Rode Duivels' daags voor de oefeninterland tegen Nederland.

Fellaini heeft te veel last van een blessure en keert terug naar zijn club. De middenvelder van Manchester United ontbreekt ook zondag in het WK-kwalificatieduel met Estland.

Ook Moussa Dembélé ontbreekt woensdag in de Amsterdam Arena. De oud-speler van AZ en Willem II, die nu uitkomt voor Tottenham Hotspur, kwam maandag niet helemaal fit aan in het trainingskamp van de Belgen en krijgt tegen Oranje rust. "Tegen Estland reken ik wel op hem", aldus Martinez.

Tegenover het ontbreken van Fellaini en Dembélé staat wel de terugkeer van aanvoerder Vincent Kompany, die op 13 oktober 2015 zijn laatste interland speelde namens de Belgen. "Ik ga er niet van uit dat hij twee keer negentig minuten zal spelen, maar hij is wel fit en kan in beide wedstrijden in actie komen."

Rivaliteit

De Spaanse oefenmeester benadert de burenruzie niet alleen als een mooie kans om zijn 'Rode Duivels' voor te bereiden op de ontmoeting met Estland. "Ik ben op de hoogte van de rivaliteit tussen België en Nederland. De fans hebben me duidelijk gemaakt dat dit niet zomaar een wedstrijd is."

"Voor ons is dat perfect, want een oefenduel voor een kwalificatiewedstrijd komt vaak ongelegen als je niet de juiste mentaliteit hebt. Het draait uiteindelijk allemaal om het duel van zondag en de wedstrijd van morgen is een ideale kans om ons goed voor te bereiden op het duel met Estland."

Volgens de voormalige coach van Everton is Oranje niet de underdog tegen zijn België. "Het is altijd een uitdaging om tegen Nederland te spelen. Het is een technisch sterke ploeg die goed beweegt. In dit soort wedstrijden zie ik geen favoriet."

Nederland-België wordt woensdag vanaf 20.00 uur (aftrap 20.45 uur) uitgezonden op NUsport.nl en SBS6.

Bekijk de stand, het programma en de uitslagen in de WK-kwalificatie