De Ierse assistent-bondscoach Roy Keane heeft stevig teruggeslagen naar Everton-manager Ronald Koeman in de rel rondom middenvelder James McCarthy.

"De meningen van Ronald Koeman kunnen me werkelijk niks schelen", aldus Keane dinsdag op een persconferentie.

Koeman haalde vorige week donderdag opnieuw uit naar bondscoach O'Neill omdat hij McCarthy had opgeroepen voor het duel met Oostenrijk van deze week, terwijl de speler volgens de Nederlandse manager niet fit is.

McCarthy meldde zich maandag alsnog af bij het Ierse elftal vanwege zijn hamstringkwetsuur.

De rel begon vorige maand toen Koeman boos was op O'Neill omdat hij McCarthy had opgeroepen terwijl de middenvelder net terug was van een liesblessure.

McCarthy speelde vervolgens twee volledige wedstrijden voor Ierland en volgens Koeman was de oud-speler van Wigan Athletic daardoor "kapotgemaakt" door O'Neill.

Problemen

"Onder de vorige manager Roberto Martinez hadden we ook al problemen met Everton", reageerde Keane dinsdag na de afmelding van McCarthy.

"Martinez overdreef meestal een beetje, ik verwachtte altijd dat Everton-spelers met krukken of kruipend bij ons hotel zouden arriveren."

"Het lijkt erop dat we nu weer problemen krijgen met Everton. Het is een prachtige club, maar misschien moeten hun spelers wat harder worden."

Keane: 'De mening van Koeman kan me niks schelen'
Keane: 'De mening van Koeman kan me niks schelen'

Relatie

Keane vindt het niet belangrijk dat de Ierse bond een goede band onderhoudt met Everton. "Waarom zou dat belangrijk zijn? Ze hebben geluk dat ze de Ierse spelers hebben die ze hebben."

"Everton heeft traditioneel altijd goede Ierse spelers gehad, dus ze zouden Ierse spelers niet zo snel moeten verbieden om voor Ierland te spelen. Als een speler fit is om te reizen en het gevoel heeft dat hij kan spelen, dan zouden ze daar geen probleem van moeten maken, zeker niet bij een WK-kwalificatieduel."

"Darron Gibson (een andere Ierse international van Everton, red.) mist een heleboel wedstrijden bij Everton, dus misschien moeten ze meer naar hun eigen trainingsschema kijken."

Ierland treft Oostenrijk zaterdag in Wenen in het kader van de WK-kwalificatie.