Danny Blind wil geen onnodige risico's nemen met Wesley Sneijder, die hoopt in de nabije toekomst recordinternational van Oranje te worden. Alleen als de routinier fit genoeg is, komt hij in actie tegen België en Luxemburg.

Sneijder wil zelf geen enkele interland overslaan, ook al betreft het een vriendschappelijk duel.

De 32-jarige spelmaker van Oranje aast op het record van Edwin van der Sar, die tot 130 wedstrijden in het Nederlands elftal kwam.

Sneijder heeft nu nog 124 interlands achter zijn naam staan. De middenvelder hoopt volgend jaar augustus in de WK-kwalificatiewedstrijd tegen Frankrijk de oud-doelman te evenaren.

Voorzichtig

Bondscoach Danny Blind springt echter voorzichtig om met de spelmaker, die vorige maand de thuiswedstrijd tegen Frankrijk moest overslaan vanwege een blessure.

Sneijder is naar eigen zeggen weer topfit en wil dolgraag woensdag de oefeninterland tegen België spelen, maar Blind houdt de fysieke gesteldheid van de 124-voudig international scherp in de gaten.

"Wesley wil altijd spelen, hij vindt het bijzonder om over Van der Sar heen te gaan. Maar alles is ondergeschikt aan waar het echt om gaat, zondag winnen van Luxemburg en kwalificatie voor het WK."

"Ik stel hem op als hij fit is en de Sneijder is die hij moet zijn", zei de bondscoach. "Naar die getalletjes kijk ik verder niet."

Zeegelaar: 'Blind zei dat ik goed bezig ben'
Zeegelaar: 'Blind zei dat ik goed bezig ben'

Stekelenburg

Blind stuurt tegen de Belgen grotendeels het elftal het veld in dat ook zal starten tegen Luxemburg. De bondscoach wilde dinsdag weinig prijsgeven over zijn opstelling, alleen dat Maarten Stekelenburg weer onder de lat staat.

Ten opzichte van de laatste kwalificatiewedstrijd, vorige maand tegen Frankrijk, ontbreken de geblesseerden Rick Karsdorp, Davy Pröpper en Quincy Promes. Kevin Strootman is geschorst tegen Luxemburg en daarom ook afwezig. Dat betekent dat Blind zijn elftal op heel wat plekken moet wijzigen.

"Dat is niet prettig, ik mis spelers die normaal basisspeler zouden kunnen zijn", aldus Blind. "Maar het heeft geen zin daar over te praten, ze zijn er niet. Ik hoop dat iedereen eind maart bij de volgende interland weer fit is."

Nederland-België wordt woensdag vanaf 20.00 uur (aftrap 20.45 uur) uitgezonden op NUsport en SBS6.

Bekijk de stand, het programma en de uitslagen in de WK-kwalificatie