ADO Den Haag moet het wederom lang stellen zonder Kevin Jansen. De 24-jarige middenvelder heeft voor de tweede keer in drie jaar tijd een zware knieblessure opgelopen.

Jansen heeft de voorste kruisband van zijn rechterknie afgescheurd en ook zijn meniscus is kapot, meldt ADO dinsdag op de site van de club.

De Zuid-Hollander zal zes tot negen maanden moeten revalideren en zal daardoor dit seizoen niet meer in actie komen.

Er werd direct al gevreesd voor een zware blessure nadat Jansen zaterdag het duel met Willem II (1-0 zege) moest verlaten op een brancard. De diagnose is nu bevestigd door verder onderzoek in het ziekenhuis.

De oud-speler van Feyenoord en Excelsior scheurde aan het begin het seizoen 2013/2014 al de voorste kruisband van zijn linkerknie, waardoor hij de rest van die jaargang miste.

In de afgelopen twee seizoenen speelde hij 53 Eredivisiewedstrijden voor ADO waarin hij vijf keer scoorde. Deze jaargang deed hij in elf van de twaalf competitiewedstrijden van de Hagenaars mee.

Aangeslagen

Jansen reageerde maandag bij ADO TV al zeer aangeslagen op zijn nieuwe blessure. "Dit is een van de ergste dingen die je kan overkomen als topsporter. Ik kwam thuis en zei: "Geef me dan maar een gebroken enkel of zo.' Het is nu de tweede keer mijn kruisband en dat is verschrikkelijk."

"Dit seizoen is nu afgelopen voor mij, dus het is nu focussen op het begin van volgend seizoen en hopen dat het dan allemaal goed is. Ik ben pas 25 als ik hopelijk weer fit ben, dus dan ik heb nog een aantal jaren om te voetballen. Dat is genoeg motivatie om hier weer uit te komen."

ADO-trainer Zeljko Petrovic toonde na de overwinning tegen Willem II al zijn medeleven aan Jansen. "Ik zou meteen de drie punten inleveren als dat zou betekenen dat hij niet geblesseerd zou zijn", zei hij op de persconferentie.

"Het is gewoon heel triest. Ik vind dat de club iets moet doen. Als ik ook maar iets kan bepalen, zou ik willen dat de club hem een contractverlenging van een jaar geeft, zodat hij zich in alle rust kan focussen op zijn herstel."

Bekijk het programma en de stand in de Eredivisie