Voetbal

FC Barcelona in beroep tegen gele kaart Messi

FC Barcelona heeft bij de Spaanse voetbalbond een officieel protest aangetekend tegen de gele kaart die Lionel Messi zondag kreeg. De club wil dat de kaart wordt ingetrokken.

In de uitwedstrijd tegen Sevilla (1-2) maakte Messi niet alleen zijn vijfhonderdste doelpunt voor FC Barcelona, hij kreeg ook een gele kaart wegens tijdrekken. De Argentijn werd getackeld door Steven N'Zonzi en verloor daarbij zijn schoen.

Scheidsrechter Santiago Jaime Latre gaf N'Zonzi een gele kaart voor zijn overtreding, maar omdat het erg lang duurde voordat Messi zijn schoen weer aangetrokken had, kreeg ook de sterspeler van Barcelona een gele kaart.

De schoenveter van Messi was gebroken, waarna hij in de ogen van de arbiter te traag naar de zijlijn liep voor een nieuwe schoen.

"We beschouwen de gele kaart als oneerlijk en het bestuur heeft besloten om in beroep te gaan", zegt een woordvoerder van Barcelona in El Mundo Deportivo. Dat beroep dient woensdagavond.

Suarez

Het was de derde gele kaart voor Messi dit seizoen. Luis Suarez kreeg tegen Sevilla zijn vijfde officiële waarschuwing en is daardoor geschorst voor de thuiswedstrijd tegen Malaga.

De Uruguayaanse aanvaller was opvallend genoeg tevreden met zijn schorsing. "De gele kaart was eigenlijk een goede zaak", zei Suarez zondag na de wedstrijd tegen Canal+. "Ik ben geschorst tegen Malaga en kan daarna de uitwedstrijd tegen Real Sociedad en het thuisduel met Real Madrid gewoon spelen."

Suarez kreeg zijn al dan niet opzettelijke gele kaart in de 88e minuut wegens commentaar op de arbitrage. Naast Messi en Suarez heeft ook Neymar al een flinke kaartenlast in de Spaanse competitie. De Braziliaanse aanvaller kreeg al vier keer geel.

Barcelona staat na elf duels op de tweede plaats in de Primera Division, met twee punten achterstand op Real Madrid.

Bekijk de stand, het programma en de uitslagen in de Primera Division

Lees meer over:

Overzicht: Belangrijkste wielertransfers

Overzicht: Belangrijkste wielertransfers
Bekijk hier welke wielrenners in het seizoen 2018 voor een andere ploeg zullen rijden.

NUwerk

Tip de redactie