Virgil van Dijk staat woensdag in de oefeninterland van Oranje tegen België tegenover een aantal spelers dat hij al kent uit de Engelse competitie. De verdediger van Southampon kijkt uit naar de duels met de Premier League-spitsen.

"Het zijn er inderdaad aardig wat die ik ken uit Engeland. Ik heb er superveel zin in", aldus Van Dijk voor de camera van NUsport.

De negenvoudig international kan in de Arena aanvallers als Romelu Lukaku (Everton), Christian Benteke (Crystal Palace), Divock Origi (Liverpool) en Michy Batshuayi (Chelsea) treffen.

"We mogen vol aan de bak", beseft de 25-jarige Van Dijk. "Maar ik ben er klaar voor. En ik vertrouw erop dat we een goed resultaat neer kunnen zetten, zoals dat ook zondag tegen Luxemburg zal moeten."

Van Dijk: 'We moeten vol aan de bak met Oranje'
90
Van Dijk: 'We moeten vol aan de bak met Oranje'

Niet sparen

Van Dijk vindt niet dat Oranje zich moet sparen tegen de Belgen, ondanks dat het maar een oefenduel betreft.

"Ik wil gewoon winnen en zal er vol voor gaan. Het is toch de Derby der Lage Landen, dat gaat ook om prestige. Bovendien willen we winnen om een goed gevoel en vertrouwen te krijgen voor de wedstrijd van zondag tegen Luxemburg en de rest van de kwalificatie."

De interland tussen Nederland en België begint woensdag om 20.45 uur in de Arena en staat onder leiding van de Poolse arbiter Szymon Marciniak.