Jeremain Lens meldde zich maandag na bijna jaar afwezigheid weer bij Oranje. De 28-jarige buitenspeler wil bij het Nederlands elftal de goede vorm bij zijn club Fenerbahçe een vervolg geven.

"De bondscoach zei al dat ik in vorm ben en dat kan ik nu hier laten zien", aldus Lens maandag bij aankomst bij het spelershotel van Oranje tegen NUsport.

"Ik weet wat ik kan en gelukkig speel ik nu ook weer vaak", vervolgde Lens, die afgelopen zomer in Turkije tekende, nadat hij bij Sunderland niet meer aan spelen toekwam. "Het was een lastige periode in Engeland. Gelukkig pakt mijn transfer goed uit, al denk ik dat elke stap beter was dan bij Sunderland blijven."

De 31-voudig international had een eventuele terugkeer bij Oranje in eerste instantie niet in zijn hoofd bij zijn keuze voor Fenerbahçe.

"Het ging mij er vooral om dat ik weer aan spelen toe zou komen. De buitenwereld ziet bovendien niet veel wedstrijden uit Turkije, maar de bondscoach volgt me in de Turkse competitie."

Lens: 'Winnen van de Belgen is altijd leuk'
60
Lens: 'Winnen van de Belgen is altijd leuk'

Heerlijk potje

Lens weet niet of hij daardoor ook op speeltijd kan rekenen woensdag in het oefenduel met België of zondag in de WK-kwalificatiewedstrijd tegen Luxemburg.

"Het is niet aan mij of ik speel, maar het wordt woensdag wel een heerlijk potje. Ik heb de bondscoach al horen zeggen dat er veel prestige op het spel staat tegen België. Het is altijd leuk om van de Belgen te winnen."

"Maar uiteindelijk gaat het toch om de drie punten die we tegen Luxemburg moeten pakken om naar het WK te gaan."